Aşık mısınız? Bağımlı mısınız?

aşık mısın bağımlı mısın

Bu yazımızda sizinle beraber ilişkilere göz atacağız ve ilişkileri değerlendireceğiz. Konumuz; çiftlerdeki uyum ve sevgililik ilişkisidir. Diğer çevremiz ile ve arkadaşlarımız ile olan ilişkilerimizi ise başka bir yazımızda ele alacağız. Yazılarımızı düzenli olarak takip ederek, hayatınızda göremediğiniz birçok detaya açıklık getirebilmeniz mümkün. Sevgiliniz ile olan ilişkinizin boyutları size bağlılığı mı bağımlılığı mı ifade ediyor? Gelin, hep birlikte bu soruya cevap bulalım.

Sevgiliniz ile Olan ilişkinizi Masaya Yatırın

aşık mısın bağımlı mısın

Tarafsız ve objektif bir pencereden kendi ilişkinize bakabilmeniz biraz zor olabilir. Ancak kendinize soracağınız birkaç sorudan sonra, ona bağlı mısınız yoksa bağımlı mı? Bu sorunun cevabını netliğe kavuşturabilirsiniz.

Sevgi, sadakat ve güven elbette ki bir ilişkinin yapı taşlarıdır. Sevmediğiniz, güvenmediğiniz ve sadakat duymadığınız bir kişi ile sürdüreceğiniz ilişkinin uzun sürmesi imkansızdır. Bir yerde bu ilişkiniz incelir ve inceldiği yerden de kopar. Maalesef ki bu kaçınılmaz sondur.

aşk

– Sevgilinizin o gece işi var. Siz onsuz bir akşam yemeği yiyebilir ve ona güvenerek rutin işlerinize devam edebilir misiniz?

– Sizin tek insani ilişkiniz, sevgiliniz ile olan ilişkiniz değildir. Yani en azından böyle olmamalıdır. Sevgiliniz olmadan arkadaşlarınızla da gayet eğlenceli bir gün geçirebiliyor musunuz?

– Sevgilinizin şehir dışına çıkması gerekti. Birkaç gün boyunca yanınızda olamayacak. Sizin için bu birkaç gün evde zindan hayatı mı demek? Onsuz da mutlu olabileceğinizi ve normal yaşamınızı sürdürebileceğinizi biliyorsanız ilişkiniz bağımlı değildir. Ve siz sevgilinize gerçekten bağlısınızdır.

Ya Sevgiliniz Size Bağımlıysa?

aşık olmak

Belki siz sevgilinize karşı bağlısınız ancak sevgiliniz bağımlı bir ilişkinin peşinden gidiyor olabilir. Böyle bir durumda en kısa sürede onun size olan duygularını gözden geçirmeli ve yön kazandırmalısınız. Öncelikle size güvenmeli, ardından sadakatinizden şüphe duymamalı. Birlikteliğinizin sonu hüsran olsun istemiyorsanız kesinlikle ona ihtiyacı olan güveni vermelisiniz. Aksi halde sürekli bir şüphe ve aklındaki acabalar ile sürdüreceği bu ilişkiniz, sizin için bir felakete dönüşecektir.

Özetle; sevgiliniz size bağımlıysa bunun hiç de güzel bir şey olmadığının bilincine varmanız gerekiyor. Başlarda eğlenceli gibi görünse de yaşam alanınızın daralması sonucu belli bir süre sonunda ilişkinizden bıkarsınız. Sevdiğiniz insanlar ile ilişkilerinizin bu noktaya gelmesini istemiyorsanız, çalışmalara başlamalı ve ilişkinizi sağlıklı duruma getirebilmek için elinizden gelenleri ortaya koymanız gerekiyor.

Hastalıklı İlişkilerde Yalanlar, Sağlıklı İlişkilerde İse Gerçekler Vardır.

aşık mısın bağımlı mısın

Bağımlı ilişki yani hastalıklı ilişki denildiğinde işin içerisinde birçok yalan girer. Sevgilinize yalan söylemek ya da sevgilinizden yalan duymak istemiyorsanız, ilişkinizi serbest bırakmalısınız. Her ikiniz de özgür bir yaşam sürerek, birlikteliğinize devam edebilirsiniz. Gerçekten yaşanan sorunlar su yüzüne çıkar ve böylece aranızdaki problemleri net bir şekilde görüp en kısa zamanda çözüm üretebilme fırsatına da sahip olursunuz.

CEVAP VER