El Yapımı Çikolata Pasta

El Yapımı Çikolata Pastası

Şeker ve çikolatalar çocukluğumuzdan büyüklüğümüze her zaman bayıla bayıla tükettiğimiz ürünlerdir. Çocukken ağladığımızda sesimizi keselim diye elimize tutuşturulan çikolatalar büyüdüğümüzde moralimizi yapan en mühim faktördür. Yalnızca kokusunu aldığımızda dahi endorfin hormonumuzu eyleme geçiren çikolata ve şekerler ağzımıza atıp damağımızda eridiği hissettikten sonra bizi değişik âlemlere sürüklüyor. Hatta çikolatanın faydaları saymakla da bitmiyor. Cildimizi kemiklerimizi ve kalbimizi korumakla birlikte içinde barındırdığı phenylethyamine maddesiyle aşk tesiri de yaratıyor. İşte bu denli faydalı çikolatalar ile eş, dost, akrabalarınıza ne gibi bir sürpriz hazırlayabilirsiniz diye düşündük ve marketlerde satılan paketli çikolata ve şekerlerden pasta nasıl yapılabilir onu göstermeye karar verdik. En başta bir kutu içinde abur cubur ve çikolatalar ile doldurulmuş sevgili kutusu yapmak bir hayli bilindik ve bundan böyle hemen hemen yapmayan kalmamıştır. Ancak bu el emeği pasta her şeyi ile egzantrik bir ürün. Çikolata ve abur cuburlar bir kutu içinde koymaktansa yaş günü pastası formu verip hediye etmek ayrıca yaş günü pastasını bu şeklilde yapmak daha yaratıcı. Hatta el emeği çikolata ve şekerli pasta yapımının tarifi de çok basit. Tek yapılması gerekli markete gidip milyonlarca çikolata ve şeker sipariş vermek. Sözü daha uzatmadan şeker ve çikolatadan el emeği pasta ne şekilde yapılabiliyormuş o aşamaya geçelim.

El Yapımı Çikolata Pastası

İşe Koyulmadan Önce Size Gerekecek Malzemeler.

1 adet pasta altlığı
2 adet yuvarlak sünger.
1 adet çift taraflı bant. Boy boy model model şekerleme ve çikolata

El Yapımı Çikolata Pastası

İlk önce yuvarlak süngelerimizi pasta altlığımızın üstüne yapıştırıyoruz. Ardından yuvarlak süngerlerin dış bölümünün bütününü saracak biçimde çift taraflı bant ile kaplıyoruz. Bunun nedeni çikolataları süngerlerin dışına yapıştırmak.

El Yapımı Çikolata Pastası

Çikolataları süngerin dış bölümüne yapıştırırken bütün çikolata modellerinin aynıya yakın uzunlukta olduklarına özen gösterin. Bir tanesi uzun diğeri kısa olursa pastamızın dış görünüşü çok fena olacak.

El Yapımı Çikolata Pastası

Alt katmanı çikolatalar ile kapladıktan sonra en üst kısım olan sügerlerin bitim bölümünü şıp sevdi sakızları ve iç kısımlarını da örnek resimde gördüğünüz gibi lolipoplar ile kaplayın.

El Yapımı Çikolata Pastası

İçi boş tekerlek biçimde olan sünger pastamızın iç kısmını her şeyi ile dolacak biçimde şeker sakız ve küçük çikolatalar ile doldurun.

El Yapımı Çikolata Pastası

Son olarak pastamıza pasta şeklini vermek amacıyla kubbe şeklinde olacaktır biçimde çikolata ve şekerleri eşit uzaklıkta yerleştirin. Üst kısımdaki çikolata ve şekerlerin yerlerinden oynamasını ve en küçük sallantında düşmesini istemiyorsanız küçük parçalar durumunda keseceğiniz çift taraflı bantlar ile her paketi kendi aralarında tutturun.

El Yapımı Çikolata Pastası

Yuvarlak biçimde sünger bulamazsanız yapı marketlerden kare veya dikdörtgen şeklinde süngerler alın maket bıçağı suretiyle yuvarlak şekle girecek biçimde kesin. Şayet bu kadar çok çikolatayı alacak ekonominiz yoksa pastanızın iç tarafını oluşturan süngerin içini kesmeyin. Bu şekilde pastanızın içini daha fazla çikolata ve şeker ile doldurmamış olacak ve 3/1 oranında tasarruf etmiş olacaksınız.

El Yapımı Çikolata Pastası

CEVAP VER