Kinder Yumurta İle Sevgiliye Sürpriz

kinder yumurta sürprizi

Sevgililer Günü yaklaşırken halen daha sevgilinize özel bir hediye bulamadıysanız ve bu yıl bir farklılık yaparak hediye satın almak yerine, kendi emeğinizi ortaya koyarak hazırlamak istediğiniz bir armağan varsa sizlere muhteşem bir fikir sunmaktayız! El yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan bu armağanla sevgilinizi fazlasıyla mutlu edecek ve onu şımartabileceksiniz. Yapımı oldukça basit olan bu hediye fikrini dilerseniz Anneler Gününde veya arkadaşlarınızın doğum günlerinde de yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

• 1 adet yumurta
• 1 adet sulu boya fırçası
• 1 adet sulu boya takımı
• 1 adet toplu iğne
• 1 adet boş kase
• 1 adet hediye kutusu
• 1 adet A4 kağıdı
• 1 adet dilediğiniz renkte keçeli kalem
• 1 adet makas

1. Adım: Yumurtayı Hazırlama

kinder yumurta sürprizi

Bu sürprizin en zor aşaması ilk adım olacaktır. Bu adımda oldukça dikkatli olmanız ve yumurtayı kırmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Sevgiliye el yapımı hediye fikri olarak gerçekleştireceğimiz bu armağanda toplu iğneyi kullanarak yumurtanızın üstüne ufak bir delik açmanız gerekiyor. Açtığınız bu delik içerisinden yumurtanın akmasını sağlamalısınız. Bunun için yumurtayı deldikten sonra yumurtanızı biraz sallamanız yumurtanızın daha kolay bir şekilde boşalmasını sağlayacaktır.

kinder yumurta sürprizi

Boş kasemize yumurtamızı boşalttıktan sonra yumurta kokusunu önlemek için yumurtanızı yıkamanız gerekiyor. Bunun için yumurtanın içerisine biraz limon suyu dökebilir veya direkt olarak su yardımıyla yıkama işlemi yaptıktan sonra içerisinde oda parfümü veya hoşunuza giden bir kokuyu sıkabilirsiniz.

2. Adım: Yumurtanın İçerisine Notunuzu Yerleştirme

kinder yumurta sürprizi

Bu aşamada bir adet A4 kağıdını, dilediğiniz renkte tercih edeceğiniz keçeli kalemi ve makası kullanacaksınız. Notunuzu yazmadan önce kağıdın kullanmayacağınız kısmına yazacağınız notun şeklini çizebilirsiniz. Bu sayede notunuzu yanlış yazma sorununu da ortadan kaldırmış olacaksınız. Dilediğiniz notu yazdıktan sonra notunuzun etrafını makas yardımıyla kesin. Notunuzu çok ince olacak şekilde sarın. Bu notu toplu iğne ile yumurtanın üst kısmına açtığımız delikten içeri sokacağız. Bu nedenle çok uzun sözler yazmamaya yani kağıdınızın çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz.

3. Adım: Yumurtayı Boyama

kinder yumurta sürprizi

El yapımı hediye fikri olarak bu hediyeyi arkadaşlarınıza, sevgilinize, anne ve babalarınıza da hazırlayabileceğinizi unutmayın. Bu aşama, hediyenin en zevkli ve keyif alacağınız adımı olacaktır. Burada hayal gücünüzü kullanacaksınız. Yumurtanın dış kısmını sulu boya takımınız ve sulu boya fırçanız yardımıyla dilediğiniz gibi boyayabilir ve üzerine dilediğiniz desenleri işleyebilirsiniz. Biz burada yumurtamızı mavi renge boyadık ve üzerine beyaz puantiyeler yaptık. Sizler istediğiniz şekilde yumurtanızın boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Burada püf nokta yumurtanız eğer sarı ise önce beyaz renkle boyamanız, kurumasını beklemeniz ve ardından boyama işlemini gerçekleştirmenizden yana olacaktır. Bu sayede yumurtanızı daha güzel bir şekilde boyayabilirsiniz.

4. Adım: Yumurtayı Paketleme

kinder yumurta sürprizi

Bu adım hediyemizin yapımında son aşama olacaktır. Bunun için yumurtanızın kurumasını beklemelisiniz. Yaklaşık 20 dakika gibi bir süre içerisinde yumurtanız kuruyacaktır. Yumurtanızın kuruduğuna emin olmadan herhangi bir şekilde paketleme işlemi yapmamaya özen göstermelisiniz. Paketleme yaparken isterseniz küçük bir koli kutu kullanabilirsiniz. Kutunuzun içerisini gül yapraklarıyla veya küçük şekerlemelerle doldurabilirsiniz. Bunlar hediyenize renk ve farklılık katacak fikirler olacaktır. Biz burada küçük bir karton koli kullandık. Dilerseniz karton kolinizin dışını da yumurtanız gibi boyayabilirsiniz. Bunun için ahşap ya da sprey boya kullanmanız yeterli olacaktır. Kutunuzun dışını kurdeleyle de bağlayabilir, hediyenizin daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra hediyeniz hazır olacaktır. Diğer tüm hediye fikirleri için sayfamızda kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz!

CEVAP VER