El Yapımı Düğün Davetiyesi

Kendi düğün davetiyelerinizi yapmaya karar vermek, ilk etapta biraz gözünüzü korkutacaktır. Ancak, biraz özenli çalışma ile evinizde düğün davetiyesi hazırlayarak büyük bir masraftan kurtulabilmeniz mümkün olacaktır.

Kart Tasarımınızı seçin

el yapımı düğün davetiyesi

Davetiyeleriniz, konukların düğününüzle ilgili ilk izlenimleri olduğundan dolayı, şık bir tasarım seçmeye özen göstermek gerekir. Ayrıca, kart içerisindeki renk düzeninizi ve konuklar için hazırladığınız metini, tekrar gözden geçirin. Tüm bunlara karar vermenizin ardından çalışmalara başlamak için kollarınızı sıvayıp, işe koyulabilirsiniz.

Bütçe belirleyin

el yapımı düğün davetiyesi

Mükemmel bir davetiye oluşturmak için elbette ki bir miktar bütçe ayırmak gerekecektir. Bu bütçe, elbette ki bir başkasına yaptıracağınız masraftan daha düşük miktar olacaktır. Bütçeyi belirlemek için davetiyenizde nelerin içereceğini göz önüne getirmeniz gerekecektir. Örneğin davetiye kurdelesi bir masraf olacaktır sizin için. Bu tip durumları göz önüne getirerek bir bütçe planlaması yapın ve tüm malzemeleri alın. Ayrıca en önemli etkenlerden birisi olan, aynı zamanda bütçeyi büyük anlamda sarsan en büyük yanlış, bir aileye birden fazla düğün davetiyesi vermektir. Bu sebepten dolayı her aileye bir davetiye vermeniz, sizi büyük bir masraftan kurtaracaktır.

Temel Davetiye Kartıyla Başla

el yapımı düğün davetiyesi

Düğün davetiyesi yapabilmek için birçok farklı stil ve birçok farklı tipte kartlar bulunmaktadır. Bu kartlardan gözünüze en hoş geleni satın alarak, işlemleri başlatabilirsiniz. Kart seçimi yaparken sabit bir renk seçmeniz, davetiye içerisinde yer alacak yazıyı daha da ön plana çıkartacaktır. Ayrıca işlemlerin sonunda davetiyeyi süsleyeceğiniz için, düz bir renk fazlasıyla güzel bir seçim olacaktır. Davetiye kartınızı dilediğiniz şekillerde ve dilediğiniz boyutlarda ayarlayarak hoş bir görüntü ortaya çıkartın.

Davetiyenize Yazı Ekleyin

el yapımı düğün davetiyesi

Konuklarınızı bu şahane gecenize çağırmak için kartınıza harika cümlelerden oluşan bir not bırakabilirsiniz. Bu notu hazırlamak için ise kırtasiyelerden destek alabilirsiniz. Çünkü kırtasiyelerde bu tür notları hazırlayabileceğiniz ve çoğaltabileceğiniz birçok yardımcı araç bulunur. Şık bir yazı kartı satın alarak, düğün davetiye kartınızın içerisine bunu uygun meteryaller ile yapıştırabilirsiniz.

Sıradaki İşlem Süslemede

Davetiyeye yapılacak son rötuşlar, zafere giden yolda en büyük destekçiniz olacaktır. Şık bir düğün davetiyesi yapmanın en önemli kuralı, davetiyeyi şık bir görüntüye kavuşturmaktır. Bunun için de yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekecektir. Düğün davetiyesinin ortasına, sağına veya soluna uygun kurdeleler bağlayarak harika bir görüntü ortaya çıkartabilirsiniz. Buradaki önemli nokta, şüphesiz sizin yaratıcılığınız olacaktır.

Kişiye Özel Melek Kanadı Kolye

CEVAP VER