Evdeki Malzemelerden Doğal Maskeler

Evdeki malzemelerden doğal maskeler yapmak günümüzde oldukça popülerleşmiştir. Özellikle kadınlar olmak üzere bütün insanlar ciltlerini güzelleştirebilmek için belli başlı işlemler uygulamışlardır. Hatta ilk süt banyosunu Nefertiti’nin yaptığı bilinmektedir. Kozmetik sektörü bazen insan cildine tahribat verebiliyor. Bu sebeple insanlar artık daha doğal ürünlere yönelmektedirler. Sizler için evdeki malzemelerle yapabileceğiniz birtakım maske tarifleri hazırladık.

Aloevera Maskesi

1 küçük domates ve 1 yemek kaşığı aloevera jeli karıştırılarak yapılmaktadır. Domatesler blender yardımıyla püre haline getirilir. Sonra üzerine aloevera jeli ilave edilir. Daha önceden temizlenen kuru cilde uygulanır. Yüz ve boyun bölgesinde kullanıma uygundur. Bu maske ciltte 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Ardından gözeneklerin sıkılaşması için yüze soğuk su çarpılır. Ardından yüz hafifçe kurulanır.

Doğal maske tarifi olarak oldukça öne çıkan bir cilt temizleyici karışımıdır.  Bu maske haftada veya 2 kere yapılabilmektedir. Akne izlerini yok ederek cildi temizler. Etkili bir maske türüdür. Aynı zamanda sivilce oluşumuna da engellemektedir.

Pirinç Maskesi

1 bardak pirinç ve yeterince süt ilave edilerek yapılmaktadır. Pirinç öncelikle bir blendır yardımıyla öğütülür. Ardından karışıma süt eklenir. Krem haline gelmiş olan karışım yüz ve boyun bölgesine sürülür. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanır. Bu uygulama haftada 2 yada 3 kere tekrar edilebilmektedir. Pirinç kepeği kırışıklıkları önleyici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda sütte bulunan laktik asit ise nemlendirici özelliği barındırmaktadır.

Salatalık Maskesi

Yarım salatalık,1 bardak yulaf ezmesi ve 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılarak yapılır. Hamur kıvamına gelebilmesi için yoğurt eklenmektedir. Oluşan karışım yüz ve boyun bölgesine uygulanabilir. Özellikle lekeli bölgelere sürülmesi iyi gelmektedir. 10 dakika kadar kuruması beklenir. Ardından soğuk suyla yıkayarak durulanır. Salatalığın cildi canlandırıcı etkisinin yanında cilt aydınlatma özelliği de bulunmaktadır. Aynı zamanda zengin bir bileşik kaynağıdır. Kaşıntı ve akne sorununun oluşmasını önleyen bu maske cilt tedavilerinde de uygulanmaktadır. Yoğurt aynı zamanda nemlendirici özelliğe sahiptir.

Keten Tohumu Maskesi

Doğal maske fikirleri arasında keten tohumu maskesi de bulunmaktadır. Alabildiğine keten tohumu ve 1 bardak suyu ile karıştırıldıktan sonra kaynatılır. Bu karışım süzüldükten pamuk yardımıyla cildinize bu sıvıyı yedirin. Bu işlemi haftada 2 3 kere gerçekleştirebilirsiniz. Bu maske tarifleri genel olarak yüzdeki çil ve lekelere iyi gelmesiyle dikkat çekmektdir. Bunun yanı sıra yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu iyileşme sürecin hızlandırır. Bunun yanında detoks özelliği taşıyan bu maske cildi yenileyerek parlak görünmesini sağlar. Erken yaşlardan itibaren yapılmaya başlandığında cildi daha sıkı korumaktadır. Keten tohumu oldukça faydalı bir besin olmasının yanı sıra cilt maskelerinde de kullanılmaktadır. Bu sayede doğal maskeler arasındaki yerini almıştır.

Bira Mayası Maskesi

Bu, doğal maske tarifleri arasında oldukça popülerdir. Cilt lekesi temizleyen bu maske bira mayası ve yoğurtla yapılmaktadır. Bu karışım yüze sürüldükten 20 dakika sonra yıkanmalıdır. Ancak bu maskeyi diğerlerinden ayıran özellik ise su yerine süt kullanılmasıdır. Haftada bir kere uygulamanın bir sakıncası yoktur. Bira mayasında bulunan alfa lipoik asitler iltihabı önlerken yüzdeki çukurları dengelemektedir.

Havuç Maskesi

1 kase havuç püresi ve durulama için 1 barda süte ihtiyaç vardır. Havuçlar bir kase içerisinde püre oluncaya kadar edilmektedir. Kalın bir şekilde cilde sürülen bu hamuru yaklaşık 20 dakika kadar bekletilmesi gereklidir. Ardından soğuk ile durulanmaktadır. Hafada bir kullanıma uygun olan bu maske karotenoidler açısından zengin olmasıyla dikkat çekmektedir. Bu maske insan ten rengine katkıda bulunurken sütte bulunan laktik asitler de cildi nemlendirmektedir. Oldukça sağlıklı bir maske türüdür.Siz de ev yapımı doğal maskeler yaparak sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

CEVAP VER