Metal Kapaklardan Ayna Yapımı

Farklı malzemeler kullanarak ortaya kendi fikrinizi yansıtan yeni tasarımlar çıkarmak mümkün olacaktır. Bunun için yapmanız gereken zihninizde tasarladığınız bir eşya ya da dekorasyon hakkında araştırma yaparak ön bilgiye sahip olmaktır. Bir iç mimardan, mobilya eşyası satan yerlerden ya da internet üzerinden yapabileceğiniz araştırmalar sonrasında tamamen kendi fikirlerinizi yansıtan tasarımlar yapmanız daha kolay olacaktır. Bu sayede hem kendi zevkinizi yansıtan yeni eşyalara sahip olmuş olursunuz hem de ücretsiz bir şekilde bu işlemleri gerçekleştirirsiniz. Özellikle kendi tasarımlarınızı yaparken ortaya çıkaracağınız sonuçlar için evde bulunan malzemelerden faydalanmak çok önemlidir. Bu malzemelerin boşa gitmeyerek değerlendirmeye açık tutulması ve yeni bir ürün çıkarmada fayda sağlaması oldukça önemlidir.Metal Kapaklardan Ayna YapımıGeri dönüşüm konusunda da artık pek çok malzeme farklı bir amaca hizmet etmesi açısından tercih edilmektedir. Bu anlamda malzemeler üzerinden kesme, boyama, dikme gibi pek çok işlem yapılarak bunlar farklı eşyaların ortaya çıkarılmasında kullanılmıştır. Bununla beraber pek çok kişi plastik ürünlerin geri dönüşümü için onları yeni bir eşyaya dönüştürmeyi başarmıştır. Plastik ve metalden yapılmış malzemeler farklı tasarımlar yaratma konusunda oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olmaya başlamıştır. Evlerde görmek istenilen eşyalarda aydınlatma sistemlerinin bulunması da yine kişinin kendi zevkine uygun olarak tasarladığı ürünler arasında yer almıştır. Kişiler artık led lambalardan faydalanarak onları çeşitli farklı malzemeyle kullanmayı başarmıştır.

Son dönemlerde tasarım ve dekorasyon fikirlerinde var olan yaratıcılık hakkında bir artış gözlemlenmiştir. İnsanlar artık sosyal medya üzerinden de bu konu hakkında birbirine yardımcı olmakta ve fikir vermeye devam etmektedir. Pek çok kişi evinin içerisinde yeni tasarımlar yapmaya başlamış hatta bazı odaları farklı bir alana dönüştürmüştür. Home officelerin artmasıyla beraber evin bir bölümü çalışma alanı olarak tasarlanmaya başlamış ve kişiler bu alanları sonradan kendisi yapabilmiştir. Evde kapalı bir balkon oluşturma ya da kendisine ait bir dinlenme veya hobi alanı meydana getirme de kişilerin üzerinde en çok çalıştığı alanlardan bazılarıdır.

Metal Kapaklardan Ayna Yapımı

Ev alanı oluşturmak gibi bu alanlara eşya tasarlama konusunda da kişiler artık kendi yaratıcılıklarının yönlendirmesiyle hareket etmeye başlamıştır. Orta sehpanın tekerlekten yapılması, eve farklı malzemelerden ayakkabılık yapma, şişelerden saksı yapmak, kağıtlardan tablo deseni oluşturmak gibi pek çok farklı seçenek bu alanda karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden evde var olan malzemeler ya da kolay bir şekilde edinebileceğiniz malzemeler size yararlı eşyalar sağlayabilir. Bu yüzden malzemelerin ne işlevi olduğuna ve neye yarayabileceği konusunda farklılıklara açık olmanız gerekmektedir. Onların en bilinen özelliklerinden ziyade aslında farklı alanlara hizmet edebileceğini de unutmamanızda fayda vardır.

Metal kapak kullanarak ayna nasıl yapılır?

Birçok içeceğin şişesinden de elde edebileceğiniz metal kapaklara çok sık rastlayabilirsiniz. İşe yaramaz olarak görülen bu kapaklar aslında toplu bir şekilde oldukça kullanışlı olabilmektedir.

Metal Kapaklardan Ayna YapımıBirçok metal kapağı birleştirerek duvara monte ya da yapıştırma işlemini gerçekleştirin. Ancak bunu yapmadan önce bu kapakların tırtıklı olmamasına ve düz olmasına özen gösterin. Daha sonra duvara sabitlediğiniz bu kapaklar arasında boşluk kalmamasına dikkat edin. Aksi halde ayna görüntüsünde bozukluk meydana gelir ve net bir görüntü sağlanmaz. Bu yüzden aralarında boşluk kalmamasını sağlayarak bunları tam bir şekilde yapıştırın. Ardından üzerlerini ıslak bezle güzelce silin ve daha sonra kuru bezle tekrar üzerinden geçin. Dekoratif bir ayna modeli istiyorsanız bunun etrafından bir renkli kağıt ya da bezlerle geçerek ortaya farklı bir tasarım çıkarmış olursunuz.

Metal Kapaklardan Ayna Yapımı

CEVAP VER