Boncuktan Avize Yapımı

Avize yapımı konusunda artık farklı malzemelerden faydalanılmakta olup birçok farklı modelde avize tasarlanabilmektedir. Bu hem kullanılan malzemelerle hem de avizelerin modeliyle yakından alakalı bir durumdur. Avizeler küçük, büyük, gösterişli, sade, spor, şık, desenli gibi pek çok farklı seçenekte bulunabilmektedir. Bunun yanında avizelerde kullanılan malzemeler de farklı bir seçenek oluşmasına fırsat vermiştir. Bunlar arasında boncuklu avizeler, ipli avizeler oldukça sık rastlanılan avize çeşitleri arasında yer almaktadır. Kişiler hazır bir şekilde satın almaktan ziyade artık ev eşyalarını kendileri tasarlamaya başlamıştır. Çünkü hazır mobilya ve eşyalar maliyet açısından kişileri zora sokabilmektedir. Bunun yanında kendi zihinlerinde var olan tasarımları gerçekte bulamadıkları için de bu tarz işlere girişmeye başlamışlardır.

Boncuktan Avize Yapımı

İnternette benzer modelleri yer alan boncuklu avize yapımında oldukça beğeneceğiniz seçenekler yer almaktadır. Artık avizeler de oldukça yüksek bir fiyatla satıldığı için bazı kişiler bunların satın alınmasında zorluk yaşayabilmektedir. Bu yüzden insanlar avize tasarlama konusunda el becerilerini ve fikirlerini ortaya koymuşlardır. Ahşap boncuklardan faydalanarak avize yapmanız mümkün olduğu gibi bu boncuklar yerine plastik olanları da tercih edebilirsiniz. Ancak ahşap olanlar dekoratif açıdan daha güzel durduğu için genel olarak ahşap boncuk kullanılmaktadır. Maliyeti düşük olan bu uygulama sizin kaliteli ve güzel görünen bir avizeye sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu açıdan avizenizi tasarlarken dikkatli olmanız ve gereken malzemeleri eksiksiz bir şekilde bulundurmaya özen göstermelisiniz.

Boncuktan Avize Yapımı

Lamba yapımı konusunda tuvalet kâğıdı rulolarından faydalanmak, örgü yapım abajur tasarlamak, kullanılmayan fincanlardan lamba yapmak gibi pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Görüldüğü gibi aydınlanma konusunda var olan bu çeşitlilik avizede de kendisine yer edinmiştir. Avize yapmak için de farklı malzemelerden yararlanmak ve kullanılmayan malzemeleri işe yarar hale getirmek mümkündür. Artık kullanmayacağınızı düşündüğünüz boncukları ya da alıp bir kenara koyduğunuz farklı malzemeleri değerlendirme konusunda bir araştırma yapabilirsiniz. Yaptığınız araştırmada göreceksiniz ki bu malzemeler aslında yeni eşyalar üretme konusunda oldukça yeterli olacak ve sizin işinize yarayacak. Bu yüzden de malzemelerin ne konuda işe yarayabileceği konusunda detaylı bir araştırma yapmanız faydalı olacaktır.

Boncuk kullanarak avize nasıl yapılır?

Boncuktan Avize Yapımı

Malzemelerin tamamını eksiksiz bir şekilde hazırlayarak yanınıza koyun. Bunların nasıl bir araya geleceği konusunda ufak bir tasarım haritası çizin. Kafanızda canlandırdığınız bu tasarlamayı eksiksiz bir şekilde yapmak için odaklanın. Boncukları iplere dizmeye başlayın ancak bunlarda renk geçişleri olmasına dikkat edin. Ardından düzenli bir şekilde dizme işlemini tamamladıktan sonra çembere geçin. Çembere bunların dizimini gerçekleştirin ve daha sonra farklı boyuttaki çemberde de aynı işlemi uygulayın. Farklı boyutlarda olan bu çemberlerde dizim işlemini tamamladıktan sonra ortaya güzel bir görüntü çıkacaktır. Bu şekilde tam hazır olma da avizenizin tamamlanmasına az kaldı. Dilerseniz bu avizeyi meydana getiren boncukların sonradan boyayarak ortaya farklı bir görüntü çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken iplerde pay bırakmaktır aksi halde iplerin geçirilmesi konusunda sıkıntı yaşarsınız. Boncuk dizme işleminde de hata yapmamak oldukça önemlidir. Çünkü boncuk dizerken araya istemediğiniz boncuğun girmesi görüntü açısından hoş olmayabilir. Bu da hem tekrar geri dönüş hem de görsellik açısından karşılaşmak istemeyeceğiniz bir durumdur.

Boncuktan Avize Yapımı

Boncuktan avize yapmak için gereken malzemeler

  1. Ahşap boncuklar
  2. El testeresi
  3. Makas tutkalı
  4. İplik
  5. Makas
  6. Kerpeten
  7. Kelepçe
  8. Zincirler
  9. Metal çubuklar
  10. Keskin döner bıçak
  11. Matkap
  12. Farklı boyuttaki boncuklar
  13. Nakış çemberleri

Boncuktan Avize Yapımı

CEVAP VER