Mavi Orkidenin Anlamı ve Bakımı

Büyüleyici dış görüntüsüyle birçok kişinin en sevdiği çiçekler arasında yer alan orkide özellikle mavi rengiyle çok az rastlanan bir bitki türüdür. Sevdiğiniz insanlara hediye olarak da alabileceğiniz mavi orkideler oldukça gösterişli bir hediye olacaktır. Estetik ve zarif duruşu onun tercih edilmesindeki en önemli etkenler arasında yer almakla beraber kendisinin farklı anlamlar içerdiği de söylenmektedir. Az rastlanılması ve göz alıcı güzelliğiyle beraber güzel anlamlar içermesi de bu çiçeği özel kılmıştır. Çiçek hakkında bazı anlamların olduğu ifade edilirken bu çiçeğin pek çok kişi tarafından tercih edildiğini de söylemek mümkündür.

Özel günlerde de çok sık kullanılabilen bu çiçek karşıdakine verebileceğiniz değerli bir hediye olmasıyla bilinmektedir. Bu çiçek türü oldukça ihtişamlıdır ve hediye verilen kişinin mutlu olmasını sağlamaktadır. Eşinize, arkadaşınıza, akrabanıza ya da bir yakınınıza özel gününde hediye edebileceğiniz bir çiçeği normal bir günde de alabilirsiniz. Rengi ve dokusu itibariyle herkese alınabilecek çiçekler arasında yer alan bu tür sıradan günlerde de tercih edilebilmesiyle dikkat çekmektedir. Pek çok duyguyu ifade etmesinin yanında görüntüsünün oldukça dikkat çekici olması onu özel bir çiçek yapmıştır. Renginin oldukça göze çarpması ve kişilerde güzel duyguların oluşmasına neden olması çiçeğin en belirgin özellikleri arasında yer almaktadır. Manevi anlamda insanın duygu durumuna etki eden bu çiçek kişinin huzur bulmasını sağlamaktadır. Mavinin en güzel tonlarına sahip olan bu çiçek kişilerin görünce kendisini iyi hissetmesine neden olmuştur.

Resmi ile samimi durumların bir arada en güzel şekilde yansıtılmasını sağlayan bu çiçek türü dengeyi başarılı bir şekilde kurabilmiştir. Bu yüzden hem özel günlerde hem de sıradan bir günde hediye olarak alınabilecek çiçekler arasındadır. Ayrıca yalnızca duygusal birliktelik yaşadığınız birine değil normal arkadaş olduğunuz kişiye de alabileceğiniz bir çiçektir. Bu anlamda hem özel hem de resmi bir çiçek görüntüsü ortaya koymuştur. Zarif olduğu kadar göz alıcı da olan bu çiçek birçok farklı duyguyu yansıtması açısından çok sık tercih edilmektedir. Farklı anlamları simgeleyen bu çiçek hakkında onun pek çok anlama geldiğini savunanlar da mevcuttur. Bu yüzden simgelediği duygu ve unsurlar birbiriyle uyumludur ancak bazı özellikleriyle birbirinden farklılık göstermektedir.

  1. asalet
  2. aşkların en büyüğü
  3. barış
  4. derin bilgelik
  5. geleceğin parlak ışığı
  6. güç
  7. olgun tavır
  8. umut
  9. zarafet

Mavi Orkide Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Genel olarak bir çiçek bakımındaki unsurlara dikkat edilmesi gerekmektedir ancak bu çiçeğe özel olarak bazı ufak detaylar yer almaktadır. Püf noktalara özen gösterdiğiniz takdirde bu çiçeğin bakımını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. Bu sayede orkideniz hem daha sağlıklı bir şekilde yetişmiş olur hem de onun için verdiğiniz emeklerin karşılığını alırsınız. Bu yüzden yapmanız gerekenler arasında onun su ihtiyacının ne kadar olduğunu iyi bir şekilde saptamak ve onun sulanmasını düzenli bir şekilde gerçekleştirmektir. Aşırı ve çok sık yaptığınız sulama çiçeğinize zarar verebilir. Bu yüzden onun ölçülü bir şekilde sulanmasına özen gösterin ve bu sulama işleminin dozunun mevsimlere göre farklılık göstereceğini unutmayın. Yaprakların durumuna bakarak da onun ne kadar sulama istediği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı şekilde sularken toprağın tamamına suyun ulaşmasını ve toprağın bunu emmesi gerektiğini unutmayın.

Işık alma derecesi çiçeğin yetişmesindeki en önemli etkenlerden biri olup bu konuda özenli davranmanız son derece önemlidir. Çiçekleri çok karanlık yerlerde bırakmayarak onu aydınlık bir yerde bulundurmanız kendisinin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için çok önemlidir. Bu yüzden aydınlık bir yerde çiçeğinizi yetiştirin ve onu karanlıktan uzak tutun. Bu çiçeğin toprağı hiçbir zaman kuru kalmamalıdır ve daima nem olması gerekmektedir. Belirli aralıklarla yeni toprak eklemek bu konuda önemli bir detaydır ancak bu da sene başlarında yapılmalıdır.

Işık yönünde değişim yapmanız gereken bu çiçek türünde daima aynı tarafta duran çiçek sağlıklı bir şekilde büyümez. Bu yüzden hem direkt olarak hem de aynı yönde gün ışığına maruz kalması oldukça sakıncalıdır. Bu yüzden hem onun gün ışığına olan hassasiyetinin farkında olmalısınız hem de onun bulunduğu ortamın rüzgâr derecesine dikkat etmelisiniz.

CEVAP VER