Kendin Yap Dekoratif Saksı Yapımı

Çiçekleri çok seviyor ama soğuk ve sıradan saksılardan hoşlanmıyorsanız o halde haydi iş başına. Sizler de evlerinizde sıradan saksıları hem hareketlendirebilir hem de çok hoş bir dekoratif görüntüye oluşturabilirsiniz. Dekoratif saksı yapımı sayesinde eşyalarınızı evinize çok daha yakıştırabileceksiniz. Gerek evdeki saksılara biraz hareket katabilir, gerek ise dışarıdan aldığınız saksıları biraz daha süsleyerek kendi istediğinize göre şekillendirebilirsiniz.

Hatta bu yaptığınız el yapımı saksılarınızı sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Annenize hediye olarak, arkadaşınıza doğum günü hediyesi olarak yani kısaca hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için hoş saksılar yaparak hatıra kalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle el işi yapmayı seviyorsanız ve el emeği olan şeylerden çok daha hoşlanıyorsanız bu çalışmaları yaparak ortaya çok hoş şeyler çıkarabilirsiniz.

Saksılara Anlamlar Katın

Saksıların üzerine dilediğiniz sözleri yazarak onlara anlam yükleyebilirsiniz. Hayata dair ya da komik kelimeler ile saksıların üzerini hareketlendirebilirsiniz. Bunun için saksınızı öncelikle düz bir renge boyayabilir ve sonrasında bir kalem ile üzerine dilediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Eğer saksıları yazı ile hareketlendirmek istiyorsanız en uygun saksılar daha çok seramik saksılar olmalıdır. Bu seramik saksılarda çalışmak çok daha kolay olabilir. Özellikle değişik harf karakterleriyle ortaya çok daha güzel bir görüntü koyabilirsiniz.

Hasır iplikler ile hareketlendirin

Saksıların özellikle en üst noktasına ya da en alt noktasına hasır iplikler ile çalışmada yapabilirsiniz. Bu çalışmayı yapmak istiyorsanız daha çok beyaz saksıları tercih etmenizde fayda var. Böylelikle yaptığınız iş kendini daha fazla ön plana koyacaktır.

El yapımı hasır iplikler ile yapacağınız bu saksı hem evinizi çok güzel bir şekilde süsleyebilir hem de sevdiklerinize hediye olarak verilebilir. Çok basit bir yapımı olan bu saksı süslemeleri çok hoş bir hobi olacaktır. Hem zamanını değerlendirecek hem de evinizin dekorasyonuna katkı sağlamış olacaksınız.

Şirin saksı süslemeleri

Ben daha şirin saksılar elde etmek istiyorum diyorsanız o halde bunun içinde harika örneklerimiz var. Özellikle gençlere hediye olarak verilebilir ya da gençlerin odaları için dekoratif anlamda kullanılabilir. Pencere kenarları ve balkonlar için de harika örnekler diyebiliriz. Bu el yapımı saksı süslemelerini yaparken aynı zamanda çok da eğleneceksiniz.

Sosyal medya hesaplarınızda paylaştığınızda herkesin sorular soracağına tanık olabilirsiniz. Bu saksıları gören herkes çok ama çok beğenecek. Bu harika saksıları yapmak belki çok kolay değil ama bunları yaparken çok keyif alacağınız bir gerçek.

Özellikle boş zamanları değerlendirmek için alternatifler arıyorsanız kesinlikle saksı süsleme işlemlerine başlamalısınız. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini ve sonunda ortaya ne kadar keyifli şeyler çıktığını görebileceksiniz.

Saksı boyama örnekleri

Saksıları sadece değişik renklere ve desenlere göre boyayarak da ortaya çok hoş görüntüler çıkarabilirsiniz. Özellikle kafanıza estiği gibi dilediğiniz desenleri çizebilirsiniz. Gelişi güzel bir desenle bile harikalar yaratabilirsiniz. Önemli olan sadece bu iş için biraz istekli olmanız. Saksılarınızı seramik seçerek, seramik boyaları alabilirsiniz. İnce fırçalar ile detayları çalışabilir ve küçük saksılarda bile çok güzel görseller çıkarabilirsiniz.

Boyadığınız saksının tarzına göre ve boyutuna göre içine koyacağınız bitkileri daha sonra da seçebilirsiniz. Bu şekilde hareket ederek ortaya çok güzel sonuçlar çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bolca kafa dağıtmak için işe yarayacak harika bir hobi diyebiliriz. El yapımı saksı boyama bizce yaparken çok eğleneceğiniz ve hiç bırakamayacağınız bir hobi olacak.

CEVAP VER