Parfüm alırken nelere dikkat etmelisiniz

Koku Her şeydir… Sevgilinize parfüm hediye etmek iyi bir fikir olabilir. Hediye parfüm alacaksanız, elbette öncelikle bütçenize uygun hareket etmek zorundasınız, ancak ben yine de alacağınız parfümün marka olmasına dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. İnternetten Parfüm almak riskli olabilir çünkü, nasıl koktuğunu bilmediğiniz sadece bir marka, kutu ve şişe tasarımını gördüğünüz bir ürünü satın almış olursunuz. Bu sebeple şayet hediye parfüm alacaksanız , daha önce bir yerde kokusunu test ettiğiniz bir ürünü satın almanızı tavsiye ederim…

Peki Parfüm alırken nelere dikkat etmelisiniz;
Parfüm seçmek özellikle hediye parfüm seçmek zahmetli bir iştir. Şimdi size parfüm alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim;
  • Satın alacağınız parfümü denemek için, parfüm şişesini hafifçe çalkalayıp, bileğinize 15-20 cm mesafeden sıkıp, bir kaç dakika kadar beklemeniz, kokuyu daha iyi almanızı sağlar. Neden bilek içi; çünkü vücudumuzda gün boyunca havadaki bakteri ve moleküllerin en az biriktiği yer olduğu için.
  • Mümkünse parfüm seçmeye ağır bir yemek sonrası çok tok veya çok aç bir şekilde gitmeyin, çünkü yediğiniz yemek özellikle baharatlı bir yemekse, bu durum iyi bir parfüm seçmenize engel olur.
  • Her koku, her bedende aynı etkiyi yaratmaz. Bu yüzden sizin, kokusunu beğendiğiniz bir parfüm, sevgilinizde aynı şekilde durmayabilir veya tenine uygun olmayabilir.
  • Sevgiliniz hareketli bir işte çalışıyorsa veya bulunduğunuz coğrafya sıcak ve terlemeye müsait bir yer ise, yine giyim tarzı klasik giyime yatkın ise ; bu durumda seçeceğiniz koku daha yoğun bir koku olmalı. Yine sevgiliniz şayet Spor tarzı giyime yatkınsa o zaman daha fresh taze kokuları tercih edebilirsiniz.
  • Sevgilinizin mütevazi, fazla dikkat çekmeyen bir yaşantısı varsa, o zaman tercih edeceğiniz koku, daha çok vanilya veya çiçek kokuları olabilir.

CEVAP VER