Manevi Değeri Olan Dini Hediyeler

Dini hediyeler
Dinimiz açısından hediye almak da, vermek de oldukça önemli ve özeldir. Bu konuda çeşitli hadisler bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse; “Hediyeleşin ki Muhabbetiniz artsın.” bir başka hadiste yine, “Hediye, Allahü teâlânın gönderdiği güzel bir rızıktır. Kabul eden, Allahü teâlânın gönderdiğini kabul etmiş olur. Reddeden de Onun gönderdiğini reddetmiş olur.” denilmiştir. Bugünkü yazımda, özellikle dini duyguları yüksek, dini hayatının her alanına yerleştirmiş kişilere yönelik hediyeler konusunu işlemeye gayret edeceğim. Büyük babanız, Anneanneniz, Babaanneniz veya ibadet konusunda hassas olan diğer aile bireyleri veya dostlarınız için, uzun yıllar sizi hatırlatabilecek ve her ibadetlerinde belkide aldığınız hediye ile göz teması kurup dualarında sizi de pay verebileceği bir hediyelerden bahsetmek istiyorum. Bu şekilde bir hediye almanız bana kalırsa, hem manevi değeri yüksek hediye olacak; hem de daha önce, belkide almayı aklınıza getiremediğiniz farklı hediyeler veya güzel, anlamlı hediyeler olacaktır…

Sevdiklerinizi Çok Mutlu Edecek Dini Hediye Önerileri

Konu Çizgisi
Dini hediyeler

En Güzel Hediye Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerim

Dindar insanlara alabileceğiniz hediyelerden bence en önemlisi kutsal kitabımız olan kur’an-ı Kerim Kitabıdır. Bu şekilde bir hediye almanız, hediye alacağınız kişiyi oldukça duygulandıracaktır… Önerilen Kur’an-ı Kerim kitabında, Ayetlerin Kur’an’ın bütünlüğü içindeki anlamları açık ve anlaşılır biçimde veriliyor. Özlü bir tefsir niteliğinde bir meal çalışması. Onda, bütün kapsayıcılıgı içinde imanî gerçekleri, ibadet, ahlâk, ferdî ve sosyal hayatı, kısaca her boyutuyla ve her zaman ve şarta bakan özellikleriyle, İslâm’ı ve bütün bir islâmî hayatı Kur’ân’ın anlam derinliği içinde takdim etme gayreti var. Güzel bir mizanpajla arz edilen mealin sonunda, ekler yer alıyor. Bunlarda İslâm’da savaş, kadının statüsü, Allah Rasûlü’nü tanıma, Kur’ân’ın mucizeliği, Allah’ın varlığı ve birliği, hayır-şer konuşu, Miraç, Kıyamet ve Âhiret, ruh, insanın yüklendiği emanet gibi konular açıklanıyor.

Konu Çizgisi
Dini hediyeler

Hayır Duası Alın & Namazlık Seccade Hediyesi


Güzel bir şekilde dokunmuş, deseni ve rengi ilgi çekici bir Seccade ile başlayalım… Seccade hediyeniz ile değer verdiğiniz insanlar, namaz ibadetlerini yapacak ve siz de her namaz sonrası hayır duası almış olacaksınız… Seccade hediye edecekseniz şayet, yumuşak dokusu olan kumaşlardan seçmenizi öneririm… Gerçekten de manevi değeri olan diğer en güzel hediyelerden biri de Namazlık seccadedir. Hayır Duası almak istiyorsanız alabileceğiniz en iyi hediye Seccade olacaktır. Namaz kılan sevdiklerinize seccade armağan etmek isterseniz, Google’dan aratırsanız bolca model bulabilirsiniz! Seccade hediyesi verdiğiniz kişi, her namaza durduğunda, Ya da seccade üzerinde geçirdiği her dakikasında belki de sizi hatırlayıp, size dua edecektir.
Konu Çizgisi
Hediye dini kitaplar

Hediyelik Din Bilgisi Kitapları


Hediyelerin en güzeli ve en anlamlısı Kitaplardır. Din eğitimi ve terbiyesi konusunda hangi kitap iyidir veya hangisini almalısınız, hangisi daha anlamlı ve faydalıdır gibi, laflar etmeyeceğim, bu tipten laflar etmek de haddim değil açıkçası. Ancak gözlemlerime göre, islam Dini konusunda, toplumumuzun en çok değer verdiği, sözüne en çok inandığı, düşünür ve yazarların başında, sanırım en başta söylenecek kişi; Sayın Nihat Hatipoğlu’dur. Özellikle, çocuklara Din eğitimi konusunda kitap düşünüyorsanız binlerce alternatif var zaten. Ben kitap hediyesi konusunda bu kitabı örnek vermeyi uygun buldum…
Konu Çizgisi

Dini Hediyeler

Altın Kaplama Allah Yazılı Kolye 

Kız arkadaşınıza, Annenize, kardeşinize ya da sevgilinize üzerinde, tüm kainatı ve biz canlıları yaradan “Allah” yazılı özel bir kolye hediye etmek de, yine manevi değeri yüksek hediyelerden biri olacaktır. Zincirin uzunluğu 86 cm. ve Allah yazısı yazan çerçevenin etrafı, özel kristallerle süslenmiş, oldukça zarif ve anlamlı bir hediye. Dini anlamda maneviyatı yüksek, Fiyatı uygun hediye arayanlar için iyi bir tercih olabilir.
Konu Çizgisi
Dini Hediyeler

Allah Yazılı Gümüş Kolye

Allah’ın (c.c) 99 güzel isminden birincisi
olan Arapça “Allah” yazılı kolye ile sevdiklerinizi çok ama çok mutlu edeceksiniz! El emeği ile hazırlanmış göz alıcı tasarımı ile kusursuz bir kolye! 925 ayar
gümüşten üretilmiş olan ve üzeri rodyum kaplama “Allah” yazılı kolye ile kendinizi çok daha güvende hissedeceksiniz. Bu kolyenin üzerindeki rodyum, ürünün parlaklığını daha uzun süre korumasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla daha uzun yıllar kolye üzerinde oksitlenme olmadan kullanmanıza olanak sağlıyor! Kız arkadaşınıza doğum günü hediyesi düşünüyorsanız, hesaplı diyatı ile Allah Yazılı Gümüş Kolye en güzel armağanlardan biri olacaktır. Kolye ile ilgili teknik bilgiler vermek gerekirse; Ortalama uzunluğu 45 cm zincir uzunluğuna sahiptir. 1.5 cm genişlik, 1.5 cm en ve 3.8 gr ağırlığa sahiptir. Sipariş vermeniz halinde bu özel kolye son derece şık kadife hediye kutusunda gönderilecektir… 

Konu Çizgisi

Dini hediyeler

eJOYA Allah Yazılı Altın Bileklik


Arzın ve arşın mutlak hakimi Allah’ın (c.c) 99 güzel isimlerinden birincisi yine şık bir aksesuar üzerinde!Kız arkadaşınıza, hem anlamlı bir armağan vermek hem de, bileklerini süsleyecek şık bir aksesuar hediye etmek isterseniz, Allah Yazılı Altın Bileklik ilginizi çekebilir. Sipariş etmeniz halinde eJOYA marja “Allah” Yazılı Altın Bileklik son derece şık bir hediye paketi ile adresinize gönderilecektir. Ürün ile ilgili teknik bilgi vermek gerekirse; Bu bileklik 8 Ayar Altından üretilmiştir. Yaklaşık olarak 0,26 gr ağırlığa sahiptir. Yaklaşık değerlerle ifade etmek gerekirse, 12 x 14 mm’dir. Göz alıcı kırmızı renkteki ip ayarlanabilir olduğu için, sevgilinizin bileklerine kolayca oturacaktır.

Konu Çizgisi

Dini Hediyeler

Zirkon Taşlı Muhammed Yazılı Yuvarlak Kolye

Son Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Arapça ismini taşıyan bu kolye, yine sevdiklerinizi çok mutlu edecek armağanlardan biri! Annenize, özel bir armağan düşünürseniz uygun ve hesaplı fiyatı ile  Zirkon Taşlı Muhammed Yazılı Yuvarlak Kolye satın alabilirsiniz! Siparişiniz halinde bu kolye de yine şık ve oldukça göz kamaştırıcı bir hediye kutusunda adresinize gelecektir. Bu arada bu anlamlı kolye %100 el emeği ile üretilmiştir. Bu nedenle üzerinde yer alan değerli
taşlarda ± %5 sapma olabilmektedir.

Konu Çizgisi

Dini Hediyeler

Allah’ın İsimleri Bombeli Cam Duvar Saati

Allah’ın (c.c) en güzel 99 ismi bu duvar saatine hayat veriyor. Sevdiklerinize anlamlı ve yıllar yılı hatırlanacak bir ev hediyesi vermek isterseniz Allah’ın İsimleri Bombeli Cam Duvar Saati ideal bir seçim olacaktır. 

Konu Çizgisi

Dini Hediyeler

Püsküllü Allah Yazılı Ayet

İnanan ve adını her an zikreden bir insan için, mutluluk gözyaşları dökmesine neden olacak en güzel hediye üzerinde “Allah” yazılı hediyelerdir. İşte bu anlamlı hediyelerden biri daha! Püsküllü ve Nazar Boncuklu Allah Yazılı Ayet. Duvarlara süs ve mana katacak olan bu el yapımı özel ürün, yine mükemmel bir ev hediyesi olarak tercih edilebilir. 

Konu Çizgisi

Dini hediyeler

Mercan Doğal Taşlı Tesbih 33’lü 

Mercan, Kuran-ı
Kerim’de sözü edilen sınırlı sayıdaki nesnelerden biridir. Merak edenler için Rahman Sure’sine bakabilirler. Organik bir taş olan Mercan Allah (c.c.)’ın insanoğlu’na önemli armağanlarından biridir. Dindar insanların kullanabileceği objelerden biri de tespih. Hemen burada ansiklopedik bilgi de vereyim; Tespih 33 taş veya katları şeklinde dizilidir, Bu 33 tane taş ise Allah’ın sıfatlarını ifade eder ve tespihin en başında bulunan diğerlerine göre daha uzun olan taşa ise imame denir.. Ayrıca tespih çekmenin stresi dağıttığı da söylenir. Neyse tespih hediyesi de kanımca güzel bir hediye olabilir….
Konu Çizgisi
Bayana hediye

Ayetel Kursi Yazılı Gümüş Kolye


Bildiğiniz gibi, din yönü güçlü insanlar, Ayet-el Kursi duasının okunmaları halinde, yüce Allah’ın bu duayı okuyan kişinin yardımına koşacağı ve o kişiyi her türlü kazadan ve beladan koruyacağına inanırlar. Her türlü hastalık veya sıkıntı durumunda bu duayı okuyup, sıkıntılarından ve hastalıklarından kurtarması için Allah’a yalvarırlar. Bu anlamda dinimizce okunması en fazla tavsiye edilen dualardandır. Bir çok müslüman, bu duayı arabalarında veya iş yerlerinin özel bir bölümünde yazılı olarak asarlar. Lafı uzatmadan bu kadar önemli bir dua şimdi şık ve altın kaplama bir kolye ile karşınızda. Dindarlık yönü güçlü, muhafazakar bir eşiniz varsa, sevgililer günü için onu çok duygulandıracak ve eminim çok beğeneceği, Ayet-el Kursi’nin yazılı olduğu, altın kaplama oval kolye, sevgili eşinize, sevgililer günü için alınabilecek en iyi hediyelerden biri. Dindarlık yönü güçlü, muhafazakar bir kız arkadaşınız veya eşiniz varsa, sevgililer günü için veya doğum günü için onu çok duygulandıracak ve eminim çok beğeneceği, üzerinde dinimizce okunması en çok tavsiye edilen ayetlerden biri olan Ayetel Kursi’nin yazılı olduğu, altın kaplama oval kolye sevgililer günü için alınabilecek en iyi hediyelerden.
Konu Çizgisi
Kişiye özel hediye

CEVAP VER