El Yapımı Işıltılı Bayan Kolye

El Yapımı Kolye

Çok iyi biliyoruz ki bayanların büyük bir bölümü aksesuar ve takılardan hoşlanıyor. Artı bazı hanımlar, özellikle de kıyafetleri üzerinde sergiledikleri takılarının dikkat çekmesini, ışıltılı ve parlak olmasını ister. Ancak gerek kolye, gerek bileklik, gerekse de küpe satan kuyumcu ya da bijuteri mağazalarında istenilen özelliklerde takılar için hatırı sayılır miktarda, yani bir dünya para ödemek gerekiyor. Eğer Sizin de özellikle de hiç kimselerde olmayan farklı kolye modellerine merakınız varsa, tam da burada Size harika bir önerim olacak. Son derece farklı, inanılmaz şekilde şık, herkesin hayran bakışlarını üzerine çekecek ve ışıltılı bir kolyeniz olsun ister misiniz? Bir kaç basit ve ucuz malzemeyle kolay bir şekilde yapabileceğiniz El Yapımı Kolye, bu yazımızın konusu. Kısa bir süre içerisinde yapabileceğiniz el yapımı ışıltılı bayan kolyesi, şıklığınıza şıklık katacak. Evde kendi başınıza ve oldukça da kısa süre içerisinde yapabileceğiniz zarif ve ışıltılı el yapımı kolyeyi dilerseniz, annenize, eşinize, kız arkadaşlarınıza hediye etmek için de tasarlayabilirsiniz. Şayet 14 Şubat Sevgililer Günü için sevgilinize anlamlı ve kalıcı bir sevgililer günü hediyesi vermek istiyorsanız, burada yer alan talimatlara uyarak Ona unutamayacağı özel bir armağan verebilirsiniz.

el yapımı kolye için gerekli malzemeler
Işıltılı el yapımı bayan kolyeyi hazırlayabilmeniz için gerekli olan malzemeler aşağıda listelenmiştir.
  • 1 Adet MOD PODGE: Mod Podge’nin ne olduğunu bilmeyenler için hemen açıklayalım; Mod Podge, kağıt veya peçete gibi yumuşak yüzeylerdeki desenleri kumaş, ahşap, cam gibi sert yüzeylere aktarmamızı sağlayan beyaz renkte şeffaf bir yapıştırıcıdır. Kuruduğunda şeffaf bir görünüme sahip olur. Ayrıca Mod Podge’nin kumaş için ayrı, ahşap ve cam için ayrı modelleri bulunmaktadır. Mod Podge Satın almak için hobi marketleri ziyaret edebilirsiniz.
  • 925 Ayar Gümüş kolye ucu ve zinciri. Kolye ucunun boş çerçeve şeklinde olması gerekiyor.
  • Dilediğiniz renkte renkli Simler (Giltter)
el yapımı kolye
1. Adım: Ve uygulamaya başlıyoruz. Mod Podge Şeffaf Yapıştırıcı ve yuvarlak kolye ucunu masamıza koyuyoruz.
el yapımı kolye nasıl yapılır

Kolye ucu içine yarısını dolduracak biçimde aşağıdaki resimde örneğini göreceğiniz şekilde tutkal sürüyoruz.

güzel kolye nasıl yapılır
Tutkal üzerine ince bir tabaka oluşturacak şekilde mavi renk sim serpiştiriyoruz. Tutkal kurumadan bu sefer altın sarısı yaldızlı Sim serpiştiriyoruz. Bu şekilde çok daha hareketli, parıltılı bir görünüm elde ediyoruz. Dilediğiniz renk yaldızlı simlerle bu uygulamayı hayata geçirebilirsiniz. Hatta bir tavsiye isterseniz metalik renk yaldızlı simler kolye üzerinde çok daha şık duracaktır.
el yapımı kolyeler
Mavi ve altın sarısı simleri ince bir tabaka halinde kolye ucu içine yaydıktan sonra 15-20 dakika kadar kurumaya bırakıyoruz. “Yaşasın Bitti” demeyin çünkü işimiz daha bitmedi:)
hediye el yapımı kolye
2. Adım: Şimdi kolye ucu içerisinde kuruyan katman üzerine bir kat daha Mod Podge yapıştırıcı sürüyoruz. Daha sonra ise yukarıda yaptığımız işlemi tekrar ediyoruz. Yani yine ince bir tabaka şeklinde yaldız toz gezdiriyoruz.
zarif kolye

Aslına bakarsanız ışıltılı kolyeniz hazır. Ancak daha dolgun, kolyemize 3 boyut efekti verecek ve daha zengin durmasını sağlayacak farklı bir şey deneyebiliriz. Mesela kolye ucu içine sığacak küçük boyutlarda yuvarlak bir elbise düğmesi veya yuvarlak kesilmiş sert bir karton kolye ucuna yapıştırabiliriz. Bunun için en son attığımız katman üzerine Mod Podge sürüyoruz ve üzerine elbise düğmesi yapıştırıyoruz. Elbise düğmesinin sağlam bir şekilde tutması için kalemle veya bir makas yardımıyla sertçe ittirerek yapışmasını sağlıyoruz. En son adımda ise yine mod podge yapıştırıcı ve yaldız tozları ile düğmenin üzerini kapatıyoruz. Tüm işlemlerden sonra el yapımı kolyeyi 4-5 saat kurumaya bırakıyoruz.

sevgiliye hediye el yapımı kolye
Tamamlandığında muhteşem bir görünüme sahip olacak el yapımı kolyenizin son hali bu şekilde. Kız arkadaşınıza doğum günü, yılbaşı veya yıl dönümü gibi özel günler için bu kolyeden yapıp, şık bir hediye kutusu içerisinde armağan edebilirsiniz.

CEVAP VER