El Yapımı Çiçekli Servis Tepsisi

Özellikle bayanların en çok önem verdiği şeylerden biri mutfak eşyalarıdır! Zamanının çoğunu mutfakta geçiren bayanlar için bu durum oldukça normal gözüküyor! Güzel yemeklerin piştiği mutfakta yemeklerin tadı kadar sunumu da oldukça önemli. İçeceklerinizi yemeklerinizi en güzel şekilde sunabilmek için harika bir DIY projesi & el emeği hediye projesi düşündük! Hele ki çiçeklerin en bol olduğu bu dönemde çiçekli projeler yapmamak imkansız! Mutfaklarınıza ayrı bir renk katacak olan çiçekli servis tepsisi şimdiye kadar ki en seveceğiniz projelerden birisi olabilir! Çiçeklerin gücünü kullanarak ortaya harika bir iş çıkartacağınız kesin! Sadece birkaç malzeme ile çiçekli servis tepsisi yapımı mümkün! Dilediğiniz çiçekleri kullanarak çiçekli tepsinizi yapabilirsiniz! Daha önce hiç Kendin Yap projesi yapmadıysanız başlangıç yapmak için bu proje iyi bir seçim olabilir! Çiçekli tepsi yapımında endişeleneceğiniz hiç bir şey yok, inanın! Sizlere en ayrıntılı ve resimli şekilde yapılışını anlatacağız! Ortaya çıkan sonucu gördüğünüzde eminiz ki çok memnun kalacaksınız! Tepsinizi soran meraklı herkese “ben yaptım” diyerek gururla anlatabileceksiniz! O halde el emeği göz nuru hazırlayacağınız tepsinin yapılış aşamalarına bir an önce başlayalım, ne dersiniz? Yapacağınız şey birkaç sahte çiçek getirin ve en güzel çiçek tepsisini yapmaya başlayın!

el yapımı servis tepsisi

ÇİÇEKLİ SERVİS TEPSİSİ İÇİN MALZEMELER

• Şeffaf akrilik tepsi
• Sahte çiçekler
• Tekne epoksi reçinesi
• Modelleme kil
• Sıcak tutkal tabancası

ÇİÇEKLİ SERVİS TEPSİSİ YAPILIŞI

el yapımı servis tepsisi

Eğer tüm malzeme listesini hazırladıysanız çiçekli tepsi nasıl yapılır görelim;
1. İlk hazırlık olarak kullanacağınız tepsiyi tüm kirden veya çöpten arındırın!
2. Daha sonra tepsinin alt kısmına çiçekleri sıcak tutkal ile yapıştırın! Burada dikkat etmeniz gereken nokta, çiçeklerin olabildiğince düz olması!
3. Tepsiyi tamamen çiçeklerle doldurduktan sonra, reçinenin dökülmemesi için modelleme kili ile bulunan delikleri kapatın. Daha sonra kullanacağınız tepsinin tutamağını ve açık kenarlarını örtün!
4. Son olarak epoksi reçine karışımının talimatlarına uyarak hazırlayın! Sonra kuruması için düz bir yüzey üzerinde 24 saat boyunca bekletin!

el yapımı servis tepsisi

Kuruduktan sonra çiçekli servis tepsisi kullanıma hazır! Ellerinize sağlık!

CEVAP VER