Erkeğe Hediye Parfüm Önerileri

Günümüzde parfümü hem erkekler hem de bayanların sık bir şekilde kullandığı hoş koku veren üründür. İlk zamanlarında yüksek fiyatından dolayı bulunması çok zor olan parfüm şimdilerde hemen hemen her market raflarında sıkça görmeye alışık olduğumuz bir kişisel bakım aracıdır. Hatta günümüzde parfüm satışının daha da artması amacıyla losyon ve ter önleyicilerinin de bulunduğu bir üçlü sette karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca parfümlerin setli bir şekilde satılırken hepsinin aynı kokudan olacak bir şekilde dizayn ediyorlar. Bunun nedeni ise sürekli kullanımlarda aynı koku kullanıldığından dolayı daha kalıcı oluyor ve koku karmaşasının önüne geçilmiş olunuyor. Ayrıca bahsetmek gerekirse parfüm hakkında bilinen bir yanlış vardır. O da ter önleyici olduğunu düşünmektir. Bu durum tam aksine parfüm ter önleyici değildir ve ter kokusunu gidermez. Parfüm sadece vücudun belirli bölgelerine ve kıyafetlere sıkılarak toplum içinde hoş kokmanızı sağlamaktadır. Bunun da bir altın kuralı vardır elbette. O da parfümü doğru bölgelere sıkmaktır. Doğru bölgelere sıkarak kokuyu daha kalıcı yapar ve doğru kokmasını sağlar. Ter önleyici veya ter kokusunu bastırmak için yanlış bölgelere sıkılan parfüm ter kokusunu bastırmak yerine daha karmaşık bir hal aldırarak daha kötü kokmanızı sağlamaktadır.

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

erkeğe hediye parfüm

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi günümüzde parfüm hemen hemen her markette ve alışveriş merkezinde çok rahat bir şekilde bulunabilmektedir. Bu kadar çok parfüm arasından da kendimize en uygun parfümü seçmek çok zor bir iştir. Zevklerimizi iyi bilmeli, yaşımıza uyabilecek ve cildimizi tahriş etmeyecek bir parfüm seçmeliyiz. Bu pahalı parfümler en iyisi demek gibi yanlış bir algıya kapılmayın. Kimi zaman 10-20 Türk Lirası’ na bulduğumuz parfümler bize hitap edebilir ve cildimize en uygun seçim olabilirken kimi zaman da çok pahalı parfümlerin kokusundan hoşlanabiliriz.

erkek parfüm çeşitleri

Bunun ayrımını yapmakta tamamen sizin zevkinize kalmış bir konudur. Ama almadan önce içindekileri okuyarak zararlı bir madde olup olmadığına bakmalı, merdiven altı üretim yapan firmalardan uzak durmalıyız. Aman bir parfümden ne olacak deyip geçmeyin, küçücük bir parfüm şişesi sizin cilt kanseri gibi çeşitli önemli rahatsızlıkların görülmesine yol açabilmektedir.

Erkekler İçin Parfüm Hediye Edilebilir Mi?

erkek parfüm çeşitleri

Biz kızlar olarak bir erkeğe hediye almak çok zordur. Gösterişten uzak olmalı, seveceği bir şey olmalı, sürekli kullanabileceği bir ürün olmalı derken bir çok kriter arasında kaybolup gitmekteyiz. Bu kadar kriter arasında uğraşmak yerine erkek arkadaşınıza hediye olarak parfüm alabilirsiniz. Hem bu şekilde uzun bir süre kullanır ve kullandıkça sizi hatırlar. Ancak bunun için hediye alacağınız erkek arkadaşınızın zevkleri iyi bilmeli ve onun karakterini yansıtacak bir parfüm ürünü seçmelisiniz. Aksi takdirde onu mutlu etmek yerine hayal kırklığına uğratabilirsiniz. “ Peki ama hangi parfümleri tercih etmeliyim “ dediğinizi duyar gibiyim. O zaman makalemizi okumaya devam edin ve siz de alabileceğiniz parfümleri buradan seçerek erkek arkadaşınızı hayal kırıklığına uğratmayın.

Erkeğe Hangi Parfümler Hediye Edilebilir

CARTIER- DECLARATION

CARTIER- DECLARATION

Yirmi yıl gibi uzun bir aradan sonra piyasaya daha maskülen, daha modern ve daha ilgi çekici bir tarzla çıkan DECLARATION, yıllarden beri gelen mirasını giderek güçlendirmektedir. Taze kakule ve oryantal tarzdan esintiler, baharat ve odunsu kokunun hakim olduğu bu parfüm tüm bu kokuları olağanüs tü bir oranda birleştirerek çok hoş bir koku ortaya çıkarmıştır. 250-290 Türk Lirası arasındaki fiyatı ile de oldukça makul bir üründür. Şişe tasarımı ile de rakiplerine 1 adım fark atarak gösteriş ve sadelik arasındaki ince çizgiyi çok güzel bir şekilde yakalamıştır.

GUERLAIN- LUI

erkeğe parfüm hediyesi

Deri, vanilya musk birleşiminden oluşan GUERLAIN- LUI isli ve odunsu bir kokuya sahiptir. Kokusu itibari ile erkeklerin çok beğendiği, kızların ilgisini çektiği ve hoş kokusu ile başlarını döndüren bir parfümdür. Şişe tasarımına bakıldığında ise oldukça sade ve bu kadar güzel kokuya rağmen basit kalan bir yapıya sahiptir.

JO MALONE- ENGLISH FIELDS

erkek parfümleri

  • Oldukça farklı bir parfümdür. Kendi içinde bile 5 çeşidi vardır. Bunlar :
  • Gelincik, menekşe ve frenk üzümlerinden oluşan çiçeksi ve pudramsı bir koku olan Poppy & Barley
  • Yulaf, kantaron çiçeği ve vetiverle çiçeğinden oluşan odunsu ve aromatik bir koku olan Oat & Cornflower
  • İngiliz lavantası, badem sütü, bal ve çiğdem çiçeği ile aromatik ve çiçeksi kokuya sahip olan Honey & Crocus
  • Çuha çiçeği, mimoza ve vanilya kokularından oluşan tatlı ve çiçeksi Primrose & Rye
  • Yeşil buğday, greyfurt ve vetiver ile baharat ve fresh uyumunun yakalandığı bir koku olan Green Wheat & Meadowsweet

MEMO- MARFA SPICES

4. MEMO- MARFA SPICES

Sandal ağacı, portakal çiçeği, kakule ve sedir ağacı kokularının birleşiminden oluşan; baharatlı, tatlı ve çiçeksi bir kokuya sahip bir parfümdür. Şişe tasarımına bakıldığında sade fakat üzerinde bulunan resimler ile biraz da ilgi çekici bir yapıya sahiptir.

JULIETTE HAS A GUN- METAL CHYPRE

erkeklere özel parfümler

Ladin, meşe yosunui bergamot ve paçuli çiçeği kokularının karşımından oluşan, oldukça hoş bir kokuya sahip olan bir parfümdür. Şişe tasarımı ile de asalet ve estetik bir yapıya sahiptir.

AMOUAGE- BEACH HUT MAN

ünlü erkek parfümleri

Sarmaşık, mür ve paçuli çiçeği temalı; nane ve portakal çiçeği kokularının hakim olduğu bir parfümdür. Kızların kokusundan o kadar çok etkilendiği ve erkeklerin kalıcılığından oldukça memnun olduğu bir kokudur.

JOVOY- INCIDENT DIPLIMATIQUE

erkeklere özel parfümler

Mandalina, vetiver, muskat, paçuli ve sandalyaağacı kokularının karşımından oluşan bir parfümdür. Şişe tasarımı ile de oldukça iddialı ve gösterişli bir yapıya sahiptir.

GIVENCHY PI EDT

erkek parfüm çeşitleri

Ünlü Fransız giyim, aksesuar ve parfüm markası olarak bilinen Givenchy Pi ülkemizde gerek kokusu gerek de kalıcılığı ile beğeni toplamış bir parfüm markasıdır. Givenchy Pi EDT parfümün de ise portakal çiçeği, demir ağacı ve Fesleğen kokularının baskın bir şekilde hissedildiği; turunçgiller, vanilya, tarhun ve benzoin kristalleri kokusunu ile de doğallık kattığı bir parfümdür. İştu bu güzel erkek parfümünü, erkek sevgiliye hediye olarak düşünebilirsiniz.

ROCHAS MAN EDT

erkek parfümleri

Fuşya renginde kutusu olan ve üste doğru daralan bir silindir şekline sahip parfüm şişesi olan Rochas Man EDT 1999 yılından bu yana eskimeyen ve herkes tarafından oldukça beğenilen bir kokusu vardır. İçinde baskın olarak yasemin ve lavanta bulunan, turunçgiller ve kahve kokularıyla desteklenen bir kokusu vardır. İnternetten kullanan kişilerin yorumları dikkate alındığında çekici, baştan çıkarıcı bir etkiye sahip kokusu olduğunu söylemek mümkündür.

CHRRISTIAN DIOR- DIOR HOMME INSTENSE EDP

erkek parfümleri

2007 yılında piyasaya sürülen bir kokudur. Bu kokunun çıkması ile erkeksiliğe yeni boyut getirilmiştir. İçerisinde iris çeciği kokusunun hakim olduğu; lavanta, vetiver ve sedir çiçeği kokusu ile desteklendiği oldukça kalıcı bir parfümdür. Kullanan kişilerin fikirleri dikkate alındığında Christian Dior erkek kıyafet tasarımları konusundaki başarısını gerek özgünlük gerekse kızların ilgisini çeken bir parfüm olan bu parfümde de göstermiştir. Tüm bu parfümler arasından erkek arkadaşınıza veya bir akrabanıza alacağınız bir parfüm onları bu tercihiniz itibari ile çok şaşırtacak ve mutlu edecektir.

CEVAP VER