Bebekler için El Yapımı Hediyeler

Hayata yeni gözlerini açmış olan bebekler, bizler için en değerlilerdir. Doğrudan bizim bebeğimiz olmasa bile, yakınımızdan bir ailenin bebeği olacağında, herkesi içten içe bir heyecan saracaktır. Burada her ne kadar aileler sadece heyecanlanıyormuş gibi görünse de, onların yakınlarında olan bizler de aynı şekilde içten içe heyecanlanmaktayız. Durum böyle olunca da, fırsat buldukça dünyaya gelecek olan bebek için özel hediyeler bakmakta, zamanımızın olması durumuna göre de bebeğe el yapımı hediyeler için neler yapabileceğimizi araştırmaktayız. Küçücük bedeni ile dünyaya gelen bebeklerimize elbette istediğimiz her hediyeyi alamayacağız. Bunun nedeni ise, onların narin bedenleridir. Bundan dolayı, el yapımı hediyelerin yerini ilk etapta dışarıdan hazır bir şekilde alınacak hediyeler almaktadır.

el yapımı bebek hediyesi

Ancak, bebeğe el yapımı hediyeler için doğrudan ona bir elbise yapmak yerine, ailesinin de ortak bir şekilde kullanabileceği ya da evde gördükçe mutlu olabilecekleri hediyeler yapmamız mümkündür. Bundan dolayı yakınlık derecemiz ne olursa olsun, doğum yapan annenin, dünyaya gelen babanın ve belki de evin en heyecanlı üyesi olan babaların, bu süreçte kesinlikle mutlu edilmesi gerekmektedir. Bunun da farklı şekillerde yapılması mümkündür. En başta da belirttiğimiz gibi, doğrudan hazır hediyeler alarak aileyi mutlu edebilir ya da aşağıda belirteceğimiz el yapımı hediyeler ile de onların mutluluğuna ortak olabilir ve bundan sonraki süreçte de onları mutlu edebiliriz.

Yeni Doğan Bebekler İçin El Yapımı Kapı Süsü

Bebeğe hediye fikirleri konusunda ilk olarak, kapı süslerinden söz etmemiz doğru olacaktır. Daha bebek dünyaya gelir gelmez, hastanedeyken odanın kapısına bazı süslemeler yapılmaktadır. Bundan dolayı, hem hastanede kullanabilecekleri hem de doğrudan evlerinin kapısında kullanabilecekleri bir kapı süsü yapmamız mümkündür. Elbette dışarıda kolay bir şekilde bu kapı süslerinden bulmamız mümkündür. Ancak, kendi el emeğimiz ile yapacağımız kapı süsleri hem kendisini belli edecek hem de hediye ettiğimiz kişinin daha da mutlu olmasını sağlayacaktır. Bundan dolayı, hazır almak yerine kısa bir zaman ayırarak, aileler için özel bir şekilde bu kapı süslerinden yapabiliriz.

el yapımı bebek hediyesiYukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi, el yapımı bir kapı süsü yapmak, sanıldığı kadar zor değildir. Bu resimden yola çıkacak olursak, bize bu el yapımı hediye için gereken malzemelerin başında, çok sayıda havlu, bir çift çocuk ayakkabısı ve tamamen hayal dünyamıza göre süsleme yapacağımız araçlar. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra doğrudan süsleme işlemine başlayabiliriz. Burada havluları rulo haline getirdikten sonra hepsini yan yana dizerek, yuvarlak bir şekil ortaya çıkarabiliriz. Bebeğin cinsiyetine göre de bir çift pembe ya da mavi renkte ayakkabı burada yeterli olacaktır. Yukarıdaki görselde, doğan bir erkek bebek için hazırlanmıştır. Eğer kız çocuğu dünyaya gelmişse, bu durumda süslemeler başta olmak üzere, ayakkabıları da pembe renkte almamız daha doğru olacaktır.

Bebek Bezinden Kapı Süsü Yapımı

Bebeğe el yapımı hediyeler için kapı süsü elbette ki ilk alternatiflerden birisidir. Ancak, unutulmaması gereken bir durum da, kapı süslerinin klasik bir şekilde olmadığı, hayal gücünüze göre onlarca farklı şekil ve fikirde yapılabildiğidir. Bunun en güzel örneği de, bebek bezinden faydalanarak yapılabilecek olan kapı süsleridir.

el yapımı bebek hediyesi

Bebek bezinden faydalanarak yapacağınız kapı süsü için çok bir malzemeye ihtiyacınız olmayacaktır. Burada öncelikli olarak yapmak istediğiniz kapı süsü sayısına göre bebek bezi, kurdele ve bir de küçük boyutlarda peluş oyuncak almanız yeterli olacaktır. Gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra hiç vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde kapı süsü yapımına geçebilirsiniz.

el yapımı bebek hediyesi

Bebek bezinden kapı süsü yapımına geçerken öncelikli olarak bebek bezlerini rulo şekline getirmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise, bu rulo haline gelen bebek bezlerini, üzerlerinden örtecek şekilde kurdeleleri elinize almalısınız. Rulo halindeki kapı süslerini burada kurdele ile sarmalısınız. Yapacağınız bu işlem sayesinde, bebek bezi ruloları açılmayacak ve muazzam bir görünüm kazanacaktır. Ardından da yaptığınız ruloları aşağıdaki görselde olduğu gibi birbirine tutturmanız yeterli olacaktır.

el yapımı bebek hediyesi

Yapmış olduğunuz bu el yapımı kapı süslerini birbirine tuttururken, resimdeki gibi düğmelerden faydalanabilirsiniz. Ancak, bebek bezlerini birbirine tutturmanın bir diğer ve belki de en kolay yöntemi, filkete yardımı ile ya da doğrudan iğne iplik kullanarak, bebek bezlerini birbirine sabitlemektir.

Yeni Doğan Bebek İçin El Yapımı Kutular

el yapımı bebek hediyesi

Her ne kadar küçük ve narin bir bedene sahip olsalar da, bebeklerin de birçok kıyafeti ve buna bağlı olarak da birçok kirli kıyafeti olacaktır. Evinizde bulunan malzemeleri değerlendirerek bir de el emeğiniz ile yeni doğan bebekler için çok özel çantalar hazırlayabilirsiniz. Bu çantalar tamamen genel kullanıma hitap edecektir. Yani ihtiyaç durumuna göre, doğrudan kirli sepeti olarak kullanılabileceği gibi, bebek kıyafetlerinin saklanması ya da oyuncaklarının muhafaza edilebilmesi amacıyla da bu çanta kullanılabilecektir. Bundan dolayı yapacağınız hediyenin genel bir kullanım alanına sahip olması, aileler için de son derece önemli bir durumdur.

el yapımı bebek hediyesi

Sadece kumaş yardımı ile yapabileceğiniz bu eşyalarda temelde dikkat edilmesi gereken durum, kumaş kutunun üzerinde bebeğin yutabileceği küçük cisimlerin olmaması, bunun yanı sıra bebeğe zarar verecek sert cisimlerin de olmamasıdır. Ayrıca, kumaşın da bebeğin sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurmayacak olması gerekmektedir. Eğer bu kurallara dikkat ederseniz, sizler de çok kısa bir sürede ve zorlanmadan, el yapımı hediyenizi hazır edebilirsiniz.

el yapımı bebek hediyesi

Yapacağınız hediyenin yıkanabilir kumaştan yapılıyor olması son derece önemlidir. Çünkü, kumaşlar zamanla kirlenecek ve haliyle üzerinde de bazı mikroplar oluşacaktır. Eğer kumaşınız yıkanabilir özellikte olursa, hem belirli aralıklar ile yıkanacak hem de bebeğinizin sağlığını tehlikeye atacak durumlar tamamen ortadan kaldırılacaktır. Şuan bu tarz hediyelerin, bebek bezlerini muhafaza edilebilmesi adına da kullanıldığı bilinmektedir.

Bebekler İçin El Yapımı Süsler

el yapımı bebek hediyesi

Her ne kadar minik bedenleri olsa da, onların da küçük yaşlarından itibaren kullanacakları bazı özel temizlik eşyaları olacaktır. Bunların başında da gözlerini yakmayacak şekilde özel olarak tasarlanan şampuanlar gelmektedir. Eğer el işçiliğinize güveniyorsanız, çok kısa bir süre içerisinde bebeğinize özel olarak bir lif örebilir ve bunların da şampuanlara yönelik özel olarak dikilmesini sağlayabilirsiniz. Bu konunun daha net bir şekilde anlaşılabilmesi ve hem ip seçimi hem de hangi modelde örgü işleminin yapılacağının anlaşılabilmesi adına, aşağıdaki görselin incelenmesi yeterli olacaktır.

Burada ip seçimi yaparken, hediye alırken de dikkat edileceği üzere bebeğin cinsiyetinin baz alınması yeterli olacaktır. Kız çocuğu için pembe erkek çocuğu için de mavi renkte bir ip almanız, burada en basiti olacaktır. İp seçimi sonrasında da yukarıdaki örnekte olduğu gibi, örgü işine başlayabilirsiniz. Hediyenin hangi boyutlarda olduğunun anlaşılabilmesi adına, ölçüleri doğrudan bebek ürünlerini baz alarak yapabilirsiniz. Yani, hediyeyi verirken de daha anlamlı olabilmesi adına bir adet bebek şampuanı bir adet de bebek yağı alarak, örgülerinizi bu ürünlerin ambalajlarını baz alarak yapabilirsiniz. Ancak, yapacağınız örgünün kesinlikle ürünleri sıkmaması ve kolay bir şekilde de çıkabiliyor olması gerekmektedir. Bu duruma da dikkat ettikten sonra birkaç saat içerisinde el hızınıza göre bir hediye ortaya çıkarabilirsiniz.

Bebek Eşyalarından Çiçek Demeti Yapımı

el yapımı bebek hediyesi

Bebeğe el yapımı hediyeler araştırılırken birçok kişinin aklına, bebeklerin ihtiyaçlarından alma fikri gelecektir. Çünkü, alınacak olan hediyenin kullanılması, haliyle kişileri de mutlu edecektir. Bundan dolayı, hem el yapımı bir hediye fikri ortaya çıkarabilmek hem de ailelere bu zorlu süreçte destek olabilmek adına, bebek malzemelerinden bir çiçek demeti hazırlayabilirsiniz. Bu sayede, hem aileye ihtiyaç duyacakları malzemeler konusunda maddi bir desteğiniz olmuş olacak hem de çok güzel bir hediye ortaya çıkarmış olacaksınız. Burada hangi malzemeleri kullanacağınız ise tamamen size kalmıştır. Genellikle kullanılan malzemelere baktığımız zaman, bebekler için özel olarak üretilen havlu, zıbın ve eldivenler, bebek bezi ve bunun gibi temel ihtiyaçları baz alabilirsiniz.

bebek hediyesi

Hangi malzemelerin burada kullanılacağı baz alındıktan sonra ise, yukarıdaki görseli baz almanız yeterli olacaktır. Bu görselde de görüleceği üzere, farklı şekillerde ve boyutlarda onlarca farklı malzeme kullanılmıştır. Ancak, bu malzemelerin bir bütün halinde olabilmesi için özellikle havluların rulo haline getirilmesi gerekmektedir. Hediyenizde yer almasını istediğiniz ürünleri seçip bunları birer buket haline getirdikten sonra ise, yine çiçek demeti görüntüsü vermek için bir kumaş parçasından destek alabilirsiniz. Resimde görülen demetin dış kısımları dikkate alındığı zaman burada kumaşın nasıl kullanılabileceği ve nasıl daha gösterişli hale getirileceği konusunda net bir fikre sahip olmanız mümkün olacaktır.

Bebekler İçin El Yapımı Hediye Sepeti

el yapımı bebek hediyesi

Bebeğe el yapımı hediyeler konusunda, eğer aileye maddi konuda da destek olma fikri yatıyorsa, bu durumda onların para ile satın alabileceği eşyaların listesini çıkararak, bu ürünleri satın alabilirsiniz. Burada genellikle uyku tulumu, bebek bezi, mamalık, eldiven, çeşitli kıyafetler ve bunun gibi birçok tekstil ürünü kullanılmaktadır. Hangi ürünün ailenin ihtiyacı olduğuna karar verdikten sonra ise, bu ürünleri kendinizin herhangi bir mağazadan satın alması gerekmektedir. Ancak, dışarıdan satın alacağınız bu kıyafetlerin kesinlikle kaliteli olmasına ve de bebeğin sağlığına zarar vermeyecek şekilde güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu duruma dikkat edilmez ise, olumsuz bazı sonuçlar ortaya çıkabilecektir.

Eğer bebek doğduktan sonra bu şekilde bir hediye hazırlamak istiyorsanız, yukarıdaki resimde de görüleceği gibi, bebeğin doğduktan sonra çekilmiş fotoğraflarından bir tanesini de buraya ekleyebilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız hediye sepetine aynı zamanda çocukları için birikim yapmaları üzere aileye hediye edebilirsiniz. Birbirinden farklı eşyaların yer aldığı bu sepet sayesinde, hem ailelere destek olmuş olacak hem de onların yüzündeki gülümsemelerin sebeplerinden birisi olacaksınız.

Eğer el becerinize güveniyorsanız, burada sepeti de kendiniz süsleyebilirsiniz. Kolay bir şekilde temin edebileceğiniz bez parçalarını düzenli bir şekilde keserek bebeğin ismini resimdeki gibi yapıştırabilecek, sepetin etrafını da bazı magnet ya da sticker yardımı ile de daha güzel hale getirebileceksiniz.

el yapımı bebek hediyesi

Görüldüğü üzere, bebeğe el yapımı hediyeler konusunda onlarca farklı sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Burada, hediye edeceğiniz kişi ile ne kadar yakınlık kurduğunuzdan ziyade, bu kişileri nasıl daha fazla mutlu edebileceğiniz konusuna odaklanmanız daha uygun olacaktır. Eğer bu şekilde bir hediye hazırlarsanız sadece aileyi mutlu etmekle kalmayacak, onlara da maddi açıdan büyük bir destek sağlamış olacaksınız. Son dönemlerde çok güldüren durumlardan birisi de, bebekler dünyaya geldikten sonra ailelere doğrudan bebek bezi alımı ve bunların da oldukça sempatik bir şekilde sunulmasını anlatabiliriz. Eğer sizler de aileleri mutlu etmek ve bu mutluluktan da kendinize pay çıkartmak istiyorsanız, bu fikirleri deneyebilir, kısa bir vakit ayırarak da aileleri fazlası ile memnun edebilirsiniz.

CEVAP VER