El Yapımı Dekoratif Çanak Tabak

Sevgilinize sıra dışı, hoş bir sürpriz yapmak veya harika bir hediye vermek istemez misiniz? Eğer cevabınız evet ise bu yazımız tam size göre… Sevgiliniz için yaptığınız her sürpriz, aldığınız her hediye onun nazarında çok kıymetlidir. Ancak kabul etmek gerekirse bazı hediyelerin anlamı, değeri bambaşka olur. Bu hediyelerin değeri parayla, pulla ölçülemez. Manevi değeri oldukça yüksek olan bu tarz hediyeler yıllarca korunur, saklanır ve unutulmaz… El yapımı hediyeler işte bu tarz hediyeler gurubuna girer. Özelikle sevgiliye hediye olarak verilmek üzere hazırlanmış bir hediye hazır satın alınmış bir hediyeden kesinlikle çok daha değerli olabilir. Tatbiki satın alınarak sunulan bir hediyenin anlamını küçültmek niyetinde değiliz. Ama üzerinde düşünülmüş, emek harcanmış, uğraş verilmiş bir hediye ebetteki çok daha romantik ve kıymetli olur. Eğer sizin de birazcık yeteneğiniz ve zamanınız varsa, İnternet sitemizde sevgiliniz için hazırlayabileceğiniz yüzlerce el yapımı hediye veya sürpriz önerimiz var. Birçoğunun yapımı oldukça kolay. Resimleri ve anlatımlarımızı takip ettiğinizde sizde çok kolay bir şekilde el yapımı hediyeler hazırlayabileceksiniz. Eğer daha önce sevgilinize el yapımı bir hediye hazırlamadı iseniz, el yapımı bir hediyenin gücünü bilmiyorsunuz demektir. Bu gücü test etmeye ne dersiniz? Evet diyorsanız o halde bugünkü yazımızın asıl konusuna başlayalım. Bu yazımızda size Sevgiliye El Şeklinde Dekoratif Çanak Tabak Yapımını anlatacağız. Kendi elinizin şeklini çıkararak hazırlayabileceğiniz bu proje ile sevgilinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz. Kil malzemesini kurutup, boyayıp hazırlayabileceğiniz bu dekoratif ürün ile harika sürprizler yapmanız işten bile değil. Kendi el şekliniz ile meydana getireceğiniz bu dekoratif çanak kâse ile aklınıza gelebilecek her türlü sürprizi yapmak elinizde. Örneğin içinde benimle evlenir misin? notunuzun da yer aldığı güzel bir yüzük eşliğinde sürpriz bir evlilik teklifi sizce de harika olmaz mı? Bu konuda ki sürpriz hayallerini size bırakalım ve adım adım El şeklinde dekoratif çanak kâse yapımını anlatımına geçelim. Ama önce her zamanki gibi bu proje için gereken malzemeleri sıralayalım.

Bu proje için gereken malzemeler:

** Beyaz karton kâğıt
** Kil
** Kalem
** Makas
** Oklava
** Yağlı kâğıt
** Zanaat bıçağı
** Kalp kurabiye kesici
** Fırın güvenli kâse
** Akrilik Boya
** Metal Akrilik Boya
** Boya fırçaları

el yapımı dekoratif tabak

Yukarıda sıraladığımız malzemeler içinde temin etmekte zorlanacağınız herhangi bir ürün olduğunu düşünmüyoruz. Büyükşehirlerde yaşıyorsanız bu ürünlerin birçoğunu zanaat malzemeleri satan marketlerden alabilirsiniz. Küçük yerlerde de yaşayanlar içinse; tek çare internet üzerinden sipariş vermek olacaktır. Öyle masraflı bir el yapımı projesi değil, zaten malzemelerin birçoğu evlerinizde hali hazırda kullandığınız malzemeler.

el yapımı dekoratif tabak

Elinizi beyaz fon kartonu üzerine parmak aralarını bir miktar açarak dayayın ve kurşun kalem yardımı ile elinizin şeklini beyaz fon kartonunu üzerine çizin. Eğer bu projeden bir değilde iki adet yapmak istiyorsanız iki adet şekil oluşturun. El şeklinizi çıkardığınız kartonları makas yardımıyla düzgün bir şekilde kesin. Kartonla yapabileceğimiz işlem şimdilik bu kadar… Sonrasında satın aldığınız hamur kil malzemesini düz bir zemin üzerine oturtun ve hamur açar gibi yayın. Daha sonra üzerine yağlı kâğıdı serin. Üzerinde yağlı kâğıdın olduğu hamur hamurunuzu oklava yardımıyla her yerindeki kalınlığı yaklaşık 3- 4 milimetre oluncaya kadar açın. Kalınlığın hamurun her noktasında eşit seviyede olduğundan emin olun. Biraz önce el şeklinde çizdiğiniz şablonu ise hamurun üzerine yerleştirin. Maket bıçağı ile El şeklinin çevresini kesin. Bu işlemi yaparken lütfen dikkatli olun. Kendinizi kazara zarar vermenizi istemeyiz.

el yapımı dekoratif tabak

El şeklinde oluşturacağınız dekoratif kâse içine farklı şekiller yerleştirmeyi düşünmüyorsanız bu adımı pas geçebilirsiniz. Ancak böyle bir projeyi sevgiliniz için yapmayı planlıyorsanız, içine sevgiyi anlatan kalp şeklinde kesilmiş bir parça kil malzeme eklemenizi öneriyoruz. Bunun için, evlerde kurabiye yapımında kullanılan pasta şekillendirici aparatlar size yardımcı olabilir. Genelde bu aparatlar arasında kalp biçiminde kalıplar olur, ancak yoksa bile sorun değil. Kalp şeklinde kalıbı sizde çok rahat oluşturabilirsiniz. Karton üzerine çizeceğiniz kalp desenini daha sonra kil hamuru üzerine yerleştirin ve maket bıçağı yardımı ile dikkatli bir biçimde keserekten kalp kalıbını elde etmiş olursunuz.

el yapımı dekoratif tabak

El biçiminde kestiğiniz kil kalıbının içine kalp biçiminde kestiğiniz şablonu yerleştirin. Kalp şablonunun büyüklüğünü avuç içinin büyüklüğünü geçmeyecek şekilde olmasına dikkat edin.

el yapımı dekoratif tabak

Bu projede el kalıbı kâse biçiminde tasarlandı. Bu kalıbı elde etmek için; çorba kaselerinizden birini ters çevirin ve henüz hamur halinde olan elinizin kalıbını çorba kasesinin arka tarafına kâsenin şeklini alacak şekille yerleştirin. Bu işlemi yaparken hassas olmaya dikkat edin. Malzemenize zarar vermemeye özen gösterin. Isısı 275 derecede olan bir fırında el kalıbınızı 15 dakika kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamladıktan sonra el kalıbınızı fırından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

el yapımı dekoratif tabak

Artık soğumuş ve kurumuş olan el kalıbınızın tüm yüzeyini bir fırça kullanarak metal görünümlü akrilik boya ile boyayın, parmak aralarında boşluk bırakmadığınızdan emin oluncaya kadar boyama işlemini birkaç kat uygulayın. Ortada yer alan kalp biçimindeki kalıbı ise zıt bir renk ile boyayın. Bu şekilde kalp tasarımı daha dikkat çekici bir görünüme kavuşacaktır. Boyama işlemi tamamlanınca iyice kurumasını bekleyin.

el yapımı dekoratif tabak

Şimdi, tasarımınıza bir miktar ışıltı ekleme zamanı! Elin tamamına ışıldama katmak yerine sadece avuç içinde yer alan kalp şeklinin üzerine uygulamanız yeterlidir. Bunun için satılan simli boyalar mevcuttur. Bir fırça yardımı ile Kalp şekli üzerine bir fırça ile yardımı ile uygulayabilirsiniz. El biçiminde kaselerinizin her birini farklı renklerde boyayarak farklı görünümlerde kavuşturabilirsiniz. Birbirinden renkli görünüme sahip olan birden fazla bu harika dekorasyon fikrinden yararlanabilirsiniz. El kalıbınızdan ortaya çıkarttığınız bu dekoratif eserinizin içini dilediğiniz şekillerde sürprizleriniz için tasarlayabilirsiniz. Veya sadece içine farklı aksesuarlarınız koyabileceğiniz bir kâse niyetinde kullanabilirsiniz. Tercih sizin.

El tasarımlı dekoratif kâseleriniz tamamladı. Bizce harika görünmüyorlar… Dilediğiniz renklerde ve şekillerde hazırlayabileceğiniz El görünümlü dekoratif şekiller ile sevdikleriniz, özelikle de sevgiliniz bayılacak. Hem dekoratif olarak kullanılabilecek hem de her milimetresi ile sizden bir parça sürekli yanı başında olacak. Her an elimi tutabilirsin mesajının en somut hali bu olsa gerek. Evet sevgilisine güzel bir sürpriz yapmak isteyen sevgili ziyaretçilerimiz kesinlikle bu fırsatı heba etmesinler. Kesinlikle buna değecek harika bir fırsat sunuyoruz size… Bu fırsatı değerlendireceğinizi umarak yazımıza burada son veriyoruz. Evet…Bugünkü yazımızda sizlere Sevgiliye Sürpriz El Şeklinde Dekoratif Çanak Tabak Yapımını anlattık. Bir sonraki el yapımı sevgiliye hediye yazımızda daha buluşmak üzere…

CEVAP VER