Kendin Yap Kumbara Modelleri

Para biriktirmek için en güzel yapılacak şeylerden biri kumbara almak olur. Kumbara genellikle kağıt ya da bozuk para biriktirmek için üretilmiştir. Her yaştan insanın kullanabileceği bir üründür. Kumbara modelleri de oldukça fazladır. Çeşit çeşit modeller ile kumbara ile bir birikim yapabilir ve bu durumu kendinize alışkanlık haline getirebilirsiniz. Genelliklede kumbara çocuklar tarafından çok ilgi görmektedir. Para toplamak ve istedikleri oyuncakları almak için bunu bir oyun haline getirirler. Bu durumda da kumbara almak isterler. Yetişkinlerde kumbara kullanabilir. Evlerinde bazı ihtiyaçlar için düzenli olarak kumbaraya para koyup ihtiyaç zamanında çıkartırlar. Buda kişiler için büyük kolaylık sağlar. Özellikle de zor para biriktirenler için oldukça iyi bir çözümdür. Bu neden kumbara herkesin bir nevi işini gören iyi bir üründür.

kendin yap kumbara

Son yıllarda kumbara tasarımları oldukça farklı yapılmıştır. Birçok çeşit kumbara çeşidi arasından günümüzde şifreli olanlar tercih edilmektedir. Bunun dışında uzun yıllar öncesine kadar da dayanan anahtarlı kumbaralar da mevcuttur. Hatta porselen ya da çömlek gibi kırılabilen kumbaralarda hala kullanılmaktadır. Kendi kumbaranızı kendiniz dahi yapabilirsiniz. Oldukça kolay bir iş olarak görebilirsiniz. Evinizde bulunan bir boş kavanozun ağız kısmını para içinden geçecek şekilde keserek kumbara elde edebilirsiniz. En basitinden bile kartondan kumbara yapılabilir. Hayal gücünüz ile dilediğiniz tarzda bir kumbara yapabilirsiniz. Yapacağınız tasarım bu noktada tamamen sizin isteğinize kalmış oluyor.

Gereksiz Eşyalardan Kumbara Yapımı

kendin yap kumbara

Kumbara uzun yıllar boyunca var olan ve günümüzde de hala kullanılmaya devam eden bir üründür. Özelliklede para biriktirme konusunda önemli bir rolü vardır. Kumbarada biriken para her açıdan ihtiyaç duyulduğunda kurtarıcı olabiliyor. Hazır kumbara almak yerine evde gereksiz olan eşyalarınızı değerlendirip bir kumbara kendinizde yapabilirsiniz. Kumbara fikirleri düşünüldüğü zaman oldukça fazla olabilir. Bu biraz yaratıcılığınıza da kalan bir durumdur. Evde boşta olan kaplarınızı, kavanozlarınızı, kutularınızı vb. ürünlerinizi atmak yerine kumbaraya dönüştürebilirsiniz. Bu sayede de değerlendirmiş olursunuz.

kendin yap kumbara

Evde yapabileceğiniz kumbaraları aynı zamanda çocuklarınız içinde farklı tasarımlara dönüştürebilirsiniz. Kumbara olabilecek ürünleri farklı renklerle boyayabilir ve ortaya çocukların sevebileceği tarzda bir ürün çıkartabilirsiniz. Hayvan figürleri, çiçek desenleri, araba modelleri gibi farklı şekillerde kumbara süslemesi yapılabilir. Buda çocukların ilgisini yüksek oranda çeker. Aynı zamanda para biriktirme işi de zevkli bir hal almış olur. Kumbara yapımı kısacası basit malzemelerle yapılabiliyor. Bunun için yüksek maliyette ödemelerde yapmanıza gerek kalmıyor. Evinizde ihtiyaç duymadığınız bir üründe değerlenmiş oluyor.

Süslü Kumbaralar

kendin yap kumbara

Günümüzde birçok şeyi kendi başımıza yapabilme şansına sahip olabiliyoruz. Teknoloji gibi gitgide ilerleyen ve herkesin kullandığı internet sayesinde birçok şeye rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Eskiden beri var olan bir kumbara alışkanlığımız bulunuyor. Hemen hemen herkes hayatında bir defa da olsa kumbara ile para biriktirmiştir. Kumbara da para biriktirmek heyecanlı bir durumdur. Biriken parayı kullanmakta ayrı bir zevktir. Kendin yap kumara ile evde bulunan gereksiz eşyanızı değerlendirebilirsiniz. Kendi yaptığınız kumbarayı isteğinize göre süsleyerek ortaya farklı bir tasarım çıkartabilirsiniz. Bunun için öncelikle gerekli olan malzemeler hazırlanmalıdır. Kumbara olacak kutu ya da kavanoz dışında renkli kağıtlar, yapıştırıcı, renkli boyalar, sim, boncuk tarzı ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu tür malzemeler ile süslü bir kumbara yapmış olursunuz.

El yapımı kumbaralar da tüm tasarım sizde olduğu için çocuklarınızın cinsiyetine göre seçim yapabilirsiniz.  Kızlara ağırlıklı olarak pembe, mor, kırmızı kullanabilirsiniz. Erkeklere ise mavi, sarı, yeşil gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Bu durum çocuklarınız için daha iyi olur. Para biriktirmenin ve tutarlı olmamın yollarını ilk olarak çocuklarınıza bu şekilde öğretebilirsiniz. Yapmış olacağınız bu aktivite çocuklarınız içinde güzel bir etkinlik olacaktır.

Kumbara Tasarımları

kendin yap kumbara

Birçok ürün günümüzde oldukça fazla üretilmekte ve tasarlanmaktadır. Eski zamanlardan beri bildiğimiz ve severek kullandığımız kumbaralar hala para biriktirmek için faydalandığımız bir üründür. Para biriktirmek için aklımıza gelen ilk iş kumbara almak olur. Kumara aldığımızda para biriktirmek kolay gelen bir durum olabiliyor. Kumbarada paranın birikmesi her gün biraz daha heyecanlı olmakla beraber biriken paranın fazla olması da mutluluk veren bir durum haline gelmiş olabiliyor.

kendin yap kumbara

Yaratıcılığınızı kullanarak kumbara nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Oldukça basit olan bu soru için ihtiyacınız olan her şey mutlaka evinizde mevcuttur. En basit bir pet bardak bile kumbara haline gelebilir. Pet bardağı ters çevirip üst kısmına para geçiş yeri açmanız ve bardağa şekil vermeniz kumbara yapmanızı sağlar. Bunların dışında karton ve kavanoz gibi ürünlerde kumbara için kullanışlı olur. Farklı şekiller vermek için birçok malzemeden yararlanabilirsiniz. Kavanozun etrafını farklı tüllerle kaplayabilirsiniz. Kumbara yapmak belirtmiş olduğumuz gibi çok basit bir uğraş ardından yapılmış olur.

Yaratıcı Kumbaralar

kendin yap kumbara

Hayallerinizi gerçekleştirmek için ya da almak istediğiniz bir şey için para biriktirmek istenilebilir. Para biriktirmeyi tasarruf ya da farklı bir nedenden dolayı da isteyebilirsiniz. Şık tasarımlar ile el yapımı kumbara fikirlerini kendiniz de yapabilirsiniz. Böylelikle para biriktirmek daha zevkli bir hale gelmiş olur. Dilediğiniz renge boyayarak tasarımını da kendiniz gerçekleştirebilirsiniz.

kendin yap kumbara

Cam kaplar tercih etmeniz daha şık bir kumbara görüntüsü ortaya çıkartabilir. Hatta aksesuar olarak da kullanılabilir. Tamamen sizin zevkinizle alakalı bir durumdur. Raflarda yan yana farklı renk ve desenlerde kumbaralar güzel bir görüntü sağlayabilir. Peş peşe farklı renk ve boyutlarda cam şişeler biblo görüntüsü de verebilir. Bu nedenle kartonlardan şekiller ile kavanozun içini de göreceğiniz tarzda yaratıcı modeller ortaya koyabilirsiniz. Böylelikle şık ve kullanışlı bir ürün ellerinizden çıkmış olur. Hatta böyle ürünleri sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Bu tarz ürünler aynı zamanda çocuklarınız tarafından da arkadaş çevrelerine hediye olarak verilebilir. Kendin yap kumbara fikirleri ile hediyelik ürünler elde ettiğinizde çevrenizden birçok insanı para biriktirmeye yönlendirebilirsiniz. Çünkü kumbarada para biriktirmek zevkli bir uğraş olabiliyor. Özelliklede çocuklar için hem yaratıcı hem de zevkli bir iş oluyor. Kendi yaptığınız bir kumbarada kullanılacak malzemelerde kaliteli bir ürün kullandığınız zaman uzun süre kullanılabilir bir ürün elde etmiş olursunuz. Kaliteli ve şık bir ürünü de sevdiklerinize vermek daha da güzel bir surum olur.

Hediyelik Kumbara Modelleri

kendin yap kumbara

Sevdiklerinize hediye almakta zorluk yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda aslında yapılması gereken en güzel şeylerden biri hediyeyi kendiniz yapmanız olur. Hem el emeği olması hediyenin değerini de oldukça artırır. Kıymetli bir ürün haline gelir. Böyle bir durumda yapmanız gereken öncelikle ne tür bir hediye seçimi yapılacağı olmalıdır. Bu noktada kendin yap kumbara modelleri aklınıza gelebilir.

Kumbara modellerine kendiniz şekil verebilir ve ortaya faklı tasarımlar çıkartarak hediyeyi daha da anlamlı kılabilirsiniz. Cam kavanozu süslerken hediye vereceğiniz kişinin ismine özel bir tasarım yapabilirsiniz. Bunu dışında sevdiği takımın renklerinden bir kumbara tasarlayabilirsiniz. Süs malzemeleri ile daha şık ve gösterişli bir ürün elde edebilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilecek bir ürüne kendi imzanı atmış olabilirsiniz. Bu durum sevdiklerinizin hoşuna gidecek ve hatıra olarak da saklanılabilir bir hediye olmuş olabilir.

CEVAP VER