El Yapımı Bıyıklı Kupa Bardak

EL yapımı babalar günü hediyesi
Bugünkü yazımızda sizlere son derece hızlı ve en pratik şekilde el yapımı Babalar Günü Hediyesi önereceğiz. Biliyorsunuz Babalar Günü yaklaşıyor. Daha çok kısa süre önce Anneler günü gibi çok özel bir günü geride bıraktık. Bu defa da yine anneler günü kadar özel olan Babalar Gününü kutlayacağız. Babalar günü ne zaman? Diye merak edenler için hemen bilgi verelim. Her yılın haziran ayının üçüncü haftası kutlanan babalar günü; bu yıl 19 Haziran 2016 pazar günü kutlanacak. Babalar Günü İle ilgili el yapımı hediye önerimize geçmeden önce biraz “bilgi ukalalığı” yapalım ve babalar günün ilk olarak ne zaman kutlanmaya başladığına dair kısaca bir hatırlatma geçelim. Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünür. Böyle düşünmekte de haksız değildir. Zira Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştür. Bu fedakarlığını gören sevgili kız Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişememiş, Ancak Haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.babaya özel el yapımı kupa bardak bıyıklı
Bu sebeple Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Tabi bu düşüncenin resmi bir tarih olarak ilan edilmesi, biraz zaman almıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir. İşte Babalar gününün günümüze nasıl özel bir gün olarak geldiğini anlattığımıza göre sıra basit ama hızlı bir şekilde babalar günü hediyesini nasıl yapabileceğinizi yazmaya geldi.

Bu proje için gereken malzemeler

  • Kupa bardak
  • Cam ve seramik boyası
  • Seramik boya kalemi
Gördüğünüz gibi listede yer alan malzemeleri çok kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Cam, seramik boyası ve kalemini hobi ürünleri satan marketlerden satın alabilirsiniz. Ve yahutta bu tarz ürünleri internet sitelerinden de satın alma şansınızda var.
El Yapımı Bıyıklı Kupa Bardak
Projenin yapımına ilk olarak kupa bardak üzerine simetrik bir şekilde bıyık çizerek başlayacağız. seramik kalemi ile kupa bardak üzerine iki tarafıda birbiriye uyumlu bıyık şekli çizelim.
kalemle kupa boyamak
Çizim işlemi tamamlandıktan sonra bu defa da çizdiğimiz şeklin içine seramik boyası ile doldurmayı geldi.
elle kupa bardak yapma
Bir kat boyama ile istediğiniz sonucu olamayabilirsiniz. Bu sebeple bir kaç defa boya geçmek gerekebilir.
babaya kupa bardak hediyesi el yapımı
İşte sonuç… Gördüğünüz gibi hazırlaması oldukça kolay! El yapımı hediyeleri diğer hediyelerden ayıran en önemli özellik, bu hediyeler için harcanan emek ve Özendir. Bu sebeple babanıza, Babalar gününde vereceğiniz bu küçük hediye bile onu dünyanın en mutlu insanı yapabilir. Zira bu hediye için sizin emek harcamış olduğunu bilmesi bile yeterlidir. Bugünkü yazımızda çok kolay bir biçimde el yapımı Babalar Günü hediyesi yapımını anlattık. Şimdiden bütün babaların babalar gününü en içten dileklerimizle kutlarız. Yeni el yapımı Babalar Günü hediyeleri de buluşmak dileğiyle hoşça kalın.
el yapmı babalar günü hediyeleri

CEVAP VER