Şişeden Vazo Nasıl Yapılır?

el yapımı dekoratif vazo

Basit bir içki şişesi harika bir vazoya nasıl dönüştürülür derseniz cevabı bu yazımızda. Sizde yazımızda yayınladığımız talimatları uygulamanız halinde resimde ki gibi son derece estetik ve modern dekoratif bir vazo hazırlayabileceksiniz. Hazırlayacağınız bu dekoratif vazoyu iddia ediyoruz hiçbir mağazada arasanız bile bulamazsınız. İşte, bu kadar orijinal bir vazo ile karşı karşıyayız! Böylesi harika dekoratif bir ürünü sadece kendiniz için yapmakla bencilik yapmayın. Eliniz değmişken eşe, dosta, sevdiklerinize hediye olarak bile hazırlamayı düşünmelisiniz. Üstelik bu yazımızı kaleme aldığımız tarihlerde takvime baktığımızda çok yakınlarda yaklaşan bir “Anneler Günü” görünmekte. Eğer sizde bu yazımızı anneler günü öncesi okuyorsanız ve vazonun görüntüsü sizi de etkilendiyse hadi bakalım kolları sıvama zamanı! Bu harika vazodan hem kendinize hemde annenize mutlaka hazırlamalısınız. Gerçekten de harika bir anneler günü hediyesi olacağı aşikar. Anneler zaten içinde çiçek yer alan her şeye bayılırlar. Birde çiçekler son derece modern bir vazo içinde sunulduysa annenizin bu vazo karşısında iyice eriyecek. Ne güzel işte! Bakın bir taşla birden fazla kuş vurmuş olacaksınız. Hem hiç kimsede olmayacak bir vazo hazırlamış olacaksınız hemde bu yıl ki anneler gününde anneme ne hediye alayım baskısından kurtulmuş olacaksınız. Evet, dilerseniz bu muhabbeti fazla uzatmadan anneler günü hediyesi için biçilmiş kaftan olan bu dekoratif vazonun nasıl yapılacağının anlatımına geçelim. Öncelikle bu proje için gereken malzemeleri sıralayalım;

Gerekli Malzemeler:

• Su veya şarap şişesi
• Mat beyaz sprey boya
• Metalik bronz dekoratif boya
• Maskeleme Bandı
• Kâğıt Havlu

el yapımı dekoratif vazo

Öncelikle yapacağımız işlemleri adım adım anlatmaya başlıyoruz.Bu proje için uygun olduğunu düşündüğünüz herhangi bir şişenin varsa öncelikle dış yüzeyindeki reklam etiketinden kurtulmanız gerekiyor. Bunun için sabunla köpürtülmüş yumuşak bir bezle ovalayarak şişenin etiketinden kurtulabilirsiniz. Mutfak süngerlerinin sert kısmı ile etiketleri sökmeye çalışmak iyi bir fikir olmayabilir.. Çünkü süngerlerin sert kısımları şişenin çizilmesine yol açabilir. Harika bir vazo oluşturmak için şişemizin son derece pürüzsüz görünmesini isteriz değil mi? . Bu uyarımızı da yaptıktan sonra anlatımımıza kaldığımız yerden devam edelim.

el emeği dekoratif şişe vazo yapımı

Şişeyi alın ve açık bir alana çıkın. Altına gerekli görürseniz bir peçete veya gazete kağıdı serin. Daha sonra mat sprey boyayı şişe ile aralarında en az 30 cm mesafe olacak şekilde uzak tutarak sprey boya ile boyamaya başlayın. Boyayı sabit bir yere tutmamaya gayret gösterin. Çünkü tek bir noktaya püskürtme yaparsanız boya miktarı o bölgede artar ve artan boya ise şişeden aşağı doğru süzülerek iner. Süzülerek inen bu boya damlası ise göze pek hoş görünmez. İşte böyle bir duruma sebebiyet vermemek için sprey boya kutusu elinizde ve püskürtme yaparken sürekli eliniz aşağı yukarı hareket halindeyken boyama işlemi yapın. Sprey boyanın daha natürel ve pürüzsüz olması için birkaç defada boyama yapmanız daha iyi sonuçlar verir. Yani önce uzak mesafeden şişeyi bir kat boyayın. Yarım saat sonra bir kat daha boyayın. Yeterli görmezseniz en son bir kat daha sprey boya ile boyayabilirsiniz. En sonda şişenin dip kısmını boyarsınız. Eğer ortaya böyle süt gibi beyaz ve pürüzsüz bir şişe çıktıysa ilk aşamayı başarıyla geçtiğinizi belgeler ikinci adıma geçebilirsiniz.

el yapımı şişe vazo

Sıradaki işlemimiz ise maskeleme bandını boyadığınız şişenin üzerine verev gelecek bir biçimde yani resimde gördüğünüz gibi çaprazlamasına yapıştıracaksınız. Maskeleme bandının nasıl bir şey o0lduğunu bilmeyenler için hemen yazalım. Bildiğiniz kağıttan yapılmış bir bant türüdür. Yapıştığı yüzeylerden kolay bir şekilde kalkması ve yüzeye zarar vermemesinden dolayı tercih edilir. Bu projemizde kullanama maksadımız ize şişe üzerine uyguladığımız beyaz boya ile şimdi uygulayacağınız bronz renk metalik boyanın cetvelle çizilmiş gibi birbirinden ayrı görünmesini sağlamak. Bronz renk boyayı uyguladığınızda kağıt boya üzerine taşan boya hiçbir şekilde alttaki beyaz renk boyaya bulaşmayacak ve bu sebeple kağıt bandı kaldırdığımızda son derece düzgün çizilmiş bir renk ortaya çıkacaktır.

el yapımı şişe vazo

Şişe üzerine uygulayacağınız geometrik şekli tamamen sizin zevkinize kalmış bir konudur. Bu arada uyarmadı demeyin, boyama işlemi yaparken etrafa boya zarar vermesin diye mutlaka kağıt peçete veya gazete kağıdı ile korumaya alın. Ev içinde boya yapmamaya gayret gösterin. Kokusu bir müddet rahatsız edebilir. Mümkünse dış mekanlarda boyama işlemi, yapın.

el yapımı dekoratif vazo

Evet, hobi malzemeleri veya sanat malzemeleri satan mağazalardan temiz edebileceğiniz bronz metalik boyayı da uyguladınız mı işlem tamamlanmış olacaktır. İsteyenler farklı renklerde deneyebilirler. Örneğin parlak gümüş veya altın sarısı metalik bir renkte vazonuza yine farklı bir hava katacaktır. En son sürdüğünüz bronz boya kuruduktan ve şişe üzerindeki kağıt bantları da kaldırdıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Bu malzemeden bulamayanlar için hemen hatırlatalım; gümüş veya altın sarısı metalik sprey boyalarda yine içinizi rahatlıkla görecektir.

el yapımı dekoratif şişe vazo

İşte Bu kadar… Sizce de harika görünmüyor mu? Evinize basit bir içki şişesinden dekorasyonunuza mükemmel bir hava katmak işte bu kadar kolay! Gerçekten sergilendikleri mekânlara zenginlik ve fark katacağı su götürmez bir gerçek. Üstelikte yazımızın başında da değindiğimiz gibi Anneler günü içinde harika bir hediye alternatifi. Bu dekoratif ürünü hazırlayan okurlarımızın misafirlerinden en çok muhatap olacakları soru eminiz ki “Bu vazoyu nereden aldın” “Kaça aldın” gibi sorular içten içe keyif verici sorular olacaktır. Artık nasıl bir cevap verecekleri de bizi hiç ilgilendirmez Artık “Avrupa’dan teyzemler” mi gönderdi? denir, veya” “ X mağazasından çokta pahalıya satın aldım” mı denir?” bu ve benzeri cevapları biz bilemeyiz tabi. Cevapları bu yazıyı okuyan ve uygulayan okurlarımızın paşa gönüllerine kalmış. Şakayı bir tarafa bırakacak olursak; Sevdikleriniz içinde de hazır eliniz değmişken fazladan birkaç tane daha hazırlayın ve bu soruları soranlara hediye ederek sürpriz yapın. Bir sonraki el yapımı sürpriz anlatımında daha görüşmek dileğiyle…

CEVAP VER