El Yapımı Anneler Günü Hediyeleri

anneye el yapımı hediye

Anneler gününün yaklaşması ile çocuklarda belirli bir heyecan başlamıştır. Annelerinizin bu özel günü için hazırlayacağınız ve bütçenize uygun olacak şekilde belirleyeceğiniz hediyeler arasında tercih yapmak ve annenize uygun hediyeyi bulmak tabi ki oldukça zordur. Anneler oldukça kıymetli oldukları için onlara yakışacak hediye bulmak da oldukça zordur. Son zamanlarda kendi emeğinizde yapılan hediyeler oldukça popüler olduğu için bütçesi çok olmayan kişiler annelerine manevi değeri olan hediye armağan edebildiler. Bu şekilde annenizin daha çok sevineceğini ummaktayız. Annelerinize el yapımı hediyeler arasında yapabileceğiniz kıymetli hediyelerden oldukça fazla bulunmaktadır. Bunun için sizlere seçtiğimiz birkaç el yapımı hediyelerden bahsedelim.

El Yapımı Çanta

anneye el yapımı bez çanta

Bayanların ilgi alanı olan çantalar günümüzde aslında oldukça tutulmakta olup, bayanların vazgeçilmezi arasında yerini almıştır. Her kadının çantalara olan ilgisini değerlendirecek olursak anneleriniz için de ideal hediyelerden birisi çanta olabilir. Bu çantalar arasında yer alan el yapımı olanlar ise hem kullanış açısından oldukça güzel olacağı gibi hem de manevi değeri oldukça yüksek olabilir. Annenizin sevdiği renk ve modelleri değerlendirerek evde kendiniz çanta yapabilirsiniz. Nasıl yapıldığına gelecek olursak sizler için seçtiğimiz bir model olan çanta yapımı hakkında bilgi aktaracağız.

Öncelikle çantayı yapabilmek için malzemelerini sizlere aktaracağım. Keçe, kumaş, fermuar ve son olarak çanta süsüdür. Bu malzemeleri aldıktan sonra öncelikle çantanın boyutuna göre keçeyi kesiyorsunuz. Daha sonra ise kumaşı keçeden biraz büyük olacak şekilde kesiyorsunuz. Keçe ile kumaşı birbirlerine toplu iğne yardımı ile bütünleştirerek çantanın temelini oluşuyorsunuz. Bundan sonra ise yapılacak olan işlem dikiş makinesi ile tolu iğnelerin bulunduğu alanı birleştirmek olacaktır. Son olarak fermuara aldığınız aksesuarı takarak çantaya havalı bir görüntü sağlıyorsunuz. Sizler örnekteki kumaştan yapmak zorunda olmayıp, kendiniz annenizin beğendiği kumaş türünü ve rengini seçerek yapabilirsiniz. Fakat fermuar ve keçe kumaşa uygun olarak seçilmelidir.

El Yapımı Telefon Kılıfı

el yapımı süslü telefon kapağı

Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesi ile akıllı telefonlar 7’den 70’e herkesin elinde bulunmakta olup, bu telefonların ince ve narin yapısı nedeni ile kırılması oldukça kolaydır. Bunun için telefon kılıfları pahalı olan telefonlarınızı korumak için idealdir. Son zamanlarda birçok model telefon kılıfı piyasada yerini alsa da kendi emeğiniz ile yapılan kılıflar daha çok manevi değer taşımaktadır. Annenizin telefon modeline göre ona kendi emeğiniz ile telefon kılıfı yaparak hediye edebilirsiniz. Bu yöntem hem çok pratik hem de değerli bir hediye olabilir.

el yapımı anneler günü hediyesi

Öncelikle telefon kılıfı yapabilmeniz için hazır düz renkte bir adet telefon kılıfı almanız gerekmektedir. Bunun sonun da ise alınan telefon kılıfının üzerine oje yardımı ile puan tiyeler koyarak bu kılıfı daha farklı ve daha şık şekle sokabilirsiniz. Bunun dışın da ise telefon kılıfına çeşitli parıltılı taşlarda yapıştırarak daha şık ve gösterişli olmasını sağlayabilirsiniz.

El Yapımı Çerçeve

el yapımı anneler günü hediyesi

Annelerinizin en çok hoşlanacağı hediyelerden birisi olan el yapımı çerçeveye konulan fotoğraflar ve bu fotoğrafların ona hatırlatacağı güzel anlar olacaktır. Kendi elinizde yaptığınız hediyenin tabi ki manevi değeri daha da yüksek olacağı için anneniz bu hediyeden daha memnun kalacaktır.

Güzel ve şık bir çerçeve için gerekli olan malzemeler yumurta kolisi ve makas olacaktır. Bunlar ile oldukça şık bir çerçeve oluşturabilirsiniz. Öncelikle yumurta kolisinin yuvarlak kısmını keserek makas yardımı ile çiçeğin en alt kısmını oluşturuyorsunuz. Daha sonra ise aynı şekilde çiçek görünümünü alması için bir adet daha keserek içine koyuyorsunuz. Bu gül şeklini alan parçayı çerçevenin temeli olarak ayarladığınız metalin etrafına yapıştırıcı ile yapıştırıyorsunuz. İsterseniz farklı renklere boyayabilir isterseniz o şekilde de kullanabilirsiniz.

CEVAP VER