Resimli Vazo Nasıl Yapılır

El Yapımı Resimli Vazo Adım 1

Bir evin duvarlarından, çatısından, odalarından çıkararak “Bizden bir parçaymış” gibi hissettiren şey nedir acaba? İnsanlar, evleri ile başka hiçbir eşya veya madde ile aralarında olmayan derin bir bağ kurarlar… Evin içindeki o yaşanmışlıklar adeta evi canlandırır ve adeta canlı bir nesneye dönüştürür. Evi, adeta yaşayan bir organizma olmasına en çok katkıda bulunan objeler, evin çeşitli yerlerinden sergilenen ve aile bireylerine ait resimlerdir. Fotoğraflar bir evin havasını en güzel yansıtan ve başka insanlara o ev ile ilgili en fazla ipucu veren nesnelerdir. Bu günkü yazımızın konusu evde sergilediğimiz bu fotoğraflar ile ilgili… Bu yazımızda evlerinize renk ve canlılık katacak harika bir önerimiz var! Evlerde sergilenen vazo gibi süs eşyalarının üzerine sevdiğiniz fotoğrafları uygulayarak evinizde çok daha estetik ve şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Yapımını anlatacağımız adımları uygulayarak kendinize ve sevdiklerinize bu harika vazolardan hazırlayabilirsiniz. Resimli vazolar ile yapılabilecek en güzel sürpriz; aile bireylerine ait kıyıda köşede kalmış, unutulmuş fotoğraflardan projeler hazırlamaktır. Eski hatta çok eski yıllara ait fotoğraflar ile yaptığınız çalışmalarda sürprizinizin derecesini inanılmaz artıracaktır. Hazırladığınız bu nostalji rüzgarları estiren resimli vazoları sevdiklerinize hediye ederek onları mutlu etmekle kalmayacak adeta geçmişe yolculuk yapmasına sebep olacaksınız. Eminiz ki bu yazılanları okuduğunuz da yahu bu vazo tamda anneler günü hediyesi olur diye içinizden geçirmişsinizdir. Evet, gerçekten de böyle resimli vazolar kesinlikle “ Anneler günü hediyesi” gibi duruyor. Sizce de öyle değil mi? Bu şekilde hazırlayacağınız birkaç tane vazo üzerine aile bireylerinizin veya annenizin resimlerinden oluşan bir çalışma yaparak, bu anneler gününde harika bir Anneler Günü Hediyesi hazırlamış olacaksınız. Her yıl birbirini tekrar eden Anneler günü hediyelerinden sıkıldıysanız işte karşınızda size bir fırsat. Bu şekilde harika bir anneler günü hediyesi hazırlamış olacaksınız Bizden söylemesi. Sözü daha fazla uzatmadan bu proje için gerekli malzemeleri sizler için hemen sıralayalım.

Bu proje için gerekli malzemeler:

• Değişik boyutta cam vazolar
• Mod Podge
• Yazıcı ve kâğıt
• Köpük fırçası
• Makas
• Yağlı kağıt

El Yapımı Resimli Vazo Adım 2

1 Adım: ilk olarak bu vazolardan kimler için hazırlayacağınıza karar vereceksiniz. Örneğin, “Anneler Gününde” biricik Annenize güzel bir hediye olarak düşünüyorsanız; Annenize ait fotoğrafları arşivlerden çekip çıkarmanız gerekiyor. Annenizin gençlik hatta çocukluk dönemlerine ait fotoğrafları mümkünse ortaya çıkarmaya çalışın. Unutulmaya yüz tutmuş veya eşte dosta annenize ait fotoğrafları bulabilirseniz asıl silahlarınız bu tarz fotoğraflar olacaktır. Amacınız için uygun olan fotoğrafları bulduysanız şimdi sıra bu fotoğrafları yazıcınız aracılığı ile birer kopyasını çıkarmaya geldi. Resim düzenleme programları aracılığı ile fotoğrafları düzenleyerek elinizdeki vazoların ebatlarına göre boyutlandırın. Çıktısını aldığınız fotoğrafları makas yardımı ile keserek yolumuza devam ediyoruz.

El Yapımı Resimli Vazo Adım 3

2 Adım: Mod podge denilen cam, ahşap gibi yüzeylere kusursuz ve lekesiz bir şekilde yapışan malzemeyi kullanarak çıktısını aldığınız fotoğrafların görünen yüzeyine yumuşak sünger fırça ile uygulayın. Bu yapıştırıcıyı iyice fotoğraf kâğıda yer alan resim tamamen görünmeyecek dereceye gelinceye kadar uygulayın. Bu uygulamayı yağlı kağıt üzerinde yapın.. Bu arada bu mod podge denilen malzeme emin olun hemen her DIY Projelerinde karşınıza çıkacaktır. Sizde el yapımı projeleri hazırlamaktan hoşlanıyorsanız iyisi mi inat etmeyin birkaç koli mod podge satın alın elinizin altında bulunsun 🙂

El Yapımı Resimli Vazo Adım 5

Artık vazolar sadece çiçekleri sergilemek için değil, tek başına dekoratif bir obje olabiliyor. Bu sebeple bu projeyi birçok vazo üzerine uygulayabilirsiniz. Ne kadar çok vazo o kadar fotoğraf demek! Birçok fotoğrafı ortaya dökün ve eliniz değmişken kendinize ve diğer tüm sevdikleriniz için bu harika projeden hazırlayın! Yağlı kağıt üzerine mod podge uyguladığınız fotoğrafları bir gün süre ile bekletmeniz gerekiyor.

El Yapımı Resimli Vazo Adım 6

Mod podge iyice kuruduktan sonra fotoğraf kâğıtlarını doğruca lavaboya götürün ve fotoğraf kâğıtlarını ıslatın. Parmaklarımızın yardımı ile orta basınç bir kuvvet uygulayarak yüzeyde ki mod podge tabakasınız sıyırın. Fazla basınç uygulamayın fotoğraf kâğıdınız zarar görebilir. Bu şekilde fotoğraf yüzeyinde yer alan bütün bir katmandan kurtulun.

El Yapımı Resimli Vazo Adım 7

Vazo üzerine uygulamayı düşündüğünüz Fotoğraflardaki görüntüler tamamen ortaya çıkınca kadar üst katmanı sıyırın. Fotoğraflarınız artık vazolar üzerine yapıştırılmaya hazır halde. Bu şekilde uzun yıllar fotoğraflarda yer alan görüntüler bozulmadan korunacaktır. Vazolar yıkansa da, silinse de dert etmenize gerek yok! Hiçbir şekilde zarar görmeden uzun yıllar vazolar üzerinde kalacaklar.

Makas yardımı ile fotoğraf kâğıdının kenarlarında deforme olan kısımları kesiyoruz. Bu işlemi diğer bütün fotoğrafla için uygulayın.

El Yapımı Resimli Vazo Adım 8

Ve işte final… Vazolar aynen resimde ki gibi son derece şık ve nostaljik. Sizce de öyle değiller mi? Tam da anneler gününe özel hediye edilebilecek bir çalışma! Hazır anneler günü yaklaşmışken ve siz hala Anneme ne hediye alayım? Soruları ile meşgulken işte size bir fırsat! Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Anneler bu tarz hediyelere bayılırlar. Tabi anneler günü için dediysek yakın zamanda özel günler sıralamasında sırada anneler günü yaklaştığı için söylüyoruz. Yoksa pek ala eşinize dostunuza bütün sevdiklerinize hediye edilebilecek harika bir proje bu! Hazırlayacağınız bu vazolar, yaz boyunca aileniz ve arkadaşlarınızla yaşadığınız harika zamanların bazılarını sergilemek için harika bir yoldur. Deneyin ve görün…

CEVAP VER