İlginç Hayvan Türleri

Hayvan türleri hakkında bilinmeyenler denildiğinde pek çok insanda merak uyandıran bu konu, merak uyandırmasının hakkını veriyor. İnsana “Yok artık” dedirten öyle hayvanlar var ki hem görüntüleriyle hem özellikleriyle herkesin dikkatini çekiyor. Normalde insanı korkutacak ya da insanda çekince duygusu oluşturacak pek çok hayvan aslında oldukça sevimli de olabiliyor. Örneğin, güve kimseye çekici gelmez ama ana vatanı Venezuela olan Kaniş güvesi, insanda sevme isteği uyandırıyor. Güveden çok kaniş köpeğine benzeyen bu hayvan, bembeyaz tüyleri ve sevimli kanatlarıyla dikkat çekiyor. 

Okapi

Hayvanlar hakkında ilginç bilgiler denildiğinde, üç farklı hayvanın bir araya gelmiş hali gibi görünen bu doğa harikası canlıdan bahsetmemek olmaz elbette. Ağırlığı 340 kiloya kadar ulaşabilen Okapiler, arka bacakları ve ön bacakları zebra gibi çizgili, gövdesi ise antilop gibi kahverengi bir hayvan olmakla birlikte, boynuzları yoktur.

Okapiler, ağırlıkları sebebiyle küçük bir su aygırı gibi kilolu olsalar da uzun çenelerinin olduğu yüzü görünümlerini karıncayiyene de benzetmektedir. Boyları ise bir zürafaya kıyasla daha kısa olmakla birlikte 2 buçuk metreyi bulabilmektedir. Bu çok genli hayvanları Orta Afrika’da bulmak mümkündür. 

Blobfish

Hayvan türlerine dair bilgiler denildiğinde, bu balığı es geçmek olmazdı. Okyanus aleminin en çirkin balığına merhaba deyin! Blobfish, oldukça derin sularda yaşayan ve pulsuz derisiyle Sfenks kedilerini andıran bir balık çeşidi.

2013 yılında keşfedilen bu canlı, somurtkan bir surat ifadesine sahip koca burunlu yaşlı ve huysuz bir dede gibi görünmekle birlikte, derisi pembe ve gözleri içeri doğru gömülüdür. Oldukça garip bir hayvan olmakla birlikte, yaşadığı derin sulara inmek zor ve denizlerin çirkin prensi olan bu balığı bulmak da oldukça şanslı bir iştir. Avusturalya, Tanzanya ya da Yeni Zelanda civarına giderseniz ve şanslıysanız bir tane yakalayabilirsiniz.

Goblin Köpek Balığı

Hazır konu balıklardan açılmışken, yaşayan bir köpek balığından ziyade tarih öncesi bir canavara benzeyen goblin köpek balığından da bahsetmemek olmazdı. Hayvan türleri ile ilgili ilginç bilgiler verilecekse, nesli tükenme tehlikesi altında olan bu köpek balığından da kesinlikle bahsetmek gerekli. Derin su balıklarına özel pulsuz derisi, uzun ve üçgen şekilli burnu ve ileri doğru çıkık keskin dişleri, onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliktir.

Çok nadiren görülen bu köpek balığının dişleri, damağından çıkan dikenlere benzer ve seyrektir. İçe gömülü gözleri ve çene yapısı, avına karşı hiç acıması olmadığını da gözler önüne sermektedir. 

Star Eater fish/ Viper Fish/Dragon Fish

Hayvan türlerinin ilginç özellikleri deyip de derin denizlerde yaşayan ve resmen hırsız alarmı gibi parlayan bu balığı atlamak olmaz. Hele de balıklara bu kadar yer vermişken. Gezegenimizin üstü kadar suları da bilinmez ve aynı zamanda korkunç olabilecek canlılara ev sahipliği yapmaktadır. Star eater ya da viper fish olarak bilinen ve Türkçe adı yıldız yiyen ya da engerek balığı olarak çevrilebilecek bu balık, dirimsel ışıldama olarak bilinen ani ışık patlamaları ile avını yakınına çekebilir. Denizin 3 bin metre altında yaşayabilen bu türün bazı üyeleri hiç ışık görmeden de hayatta kalabilirler. Görünümü oldukça korkutucudur.

Dişleri, sanki alt ve üst çenesine sokuşturulmuş iğnelere benzer ver gözleri kocamandır. Gövdesi, kendine etki eden yüksek basınçtan dolayı yassıdır ve boyu uzundur. Oldukça nadirdir, fener balığı ya da angler fish gibi, biraz derine inilince rastlanabilecek bir balık değildir. Derisi, yine basıncın etkisiyle oldukça hassastır. Bilinen 8 kadar alt türü bulunmaktadır.

CEVAP VER