Babanız İçin El Yapımı Hediye Fikirleri

Babamız bizim için çok önemlidir. Bize büyüyene kadar verdiği emekler ve duyduğu karşılıksız sevgi bizim için paha biçilmezdir. Yaşamımızın her aşamasında hep yanımızda olmuştur. Bu kapsamda babamıza olan minnettarlığımızı doğum günü, babalar günü gibi önemli günlerde ve her daim göstermeliyiz. Babamız için alacağımız bir hediye ile bu özel günlerde minnettarlığımızı ifade edebiliriz. Ancak kendi el emeğinizle hazırlayabileceğiniz hediyeler daha değerli ve unutulmaz olacaktır. Bu yüzden sizde farklı babanız için el yapımı hediye fikirlerini denemelisiniz. Bu babanızı daha çok mutlu edecektir. Yazımızın devamını okuyup en uygun hediyeyi babanıza hazırlayabilirsiniz.

Boyamalı Porselen Tabak

babaya el yapımı hediye

Babanız için hazırlayabileceğiniz ilk hediye fikrimiz bir porselen tabak. Ancak diğer tabakların aksine bu porselen tabağı kendi ellerinizle süsleyip yazılar yazabilirsiniz. Bunun için birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Bunlar sadece beyaz porselen tabak, porselen yüzeylere uygun asetat kalemi. Bu malzemelerin temin edilmesi ile beraber hediyenizi hazırlama aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle porselen tabağınızın üzerini nasıl süsleyeceğinize ya da yazı yazacağınıza karar verin. Hediyeyi babanıza vereceğiniz için üzerine ona özel bir not yazmanız da uygun olacaktır. Daha sonra tasarladığınız şekilde hediyenizi hazırlayabilirsiniz. Sonrasında boyanın tabağa sabitlenmesi için bir süre uygun sıcaklıkta fırınlama işlemi uygulayın. Böylece boyamalı porselen tabak babanıza verilmek üzere hazır olacaktır.

Tebrik Kartı

babaya el yapımı hediye

Babanıza özel günler için verebileceğiniz bu tebrik kartı ona özel bir hediye tercihi olacaktır. Ayrıca kartı kendiniz hazırlamış olmanızda bu hediyeyi daha özel bir hale getirecektir. Hediyenin hazırlanışı ise oldukça pratik. Sadece yapım aşamasında bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Çeşitli renklerde fon kartonları ve süsleme malzemeleri bu iş için yeterli olacaktır. İstediğiniz süsleme stiline göre çeşitli malzemeler seçmeniz de mümkün. Daha sonra fon kartonunuzu kartınızı hazırlamak istediğiniz boyutlarda kesin. Ancak kartın ikiye katlanacağını unutmayın ve boyutları buna göre ayarlayın. Sonrasında kartınızı çeşitli süsleme malzemeleriyle tasarlayabilirsiniz. Bu süsleme malzemeli düğmeler ya da ipler gibi materyaller olabilir. Tüm bu malzemelerle kartınızı süsledikten sonra babanız olan duygularınızı kartın iç kısmına yazabilir. Onun için önemli olan bu günü kutlayabilirsiniz. Böylece tebrik kartı hediyeniz hazır hale gelecektir.

Resimli ve Yazılı Küpler

babaya el yapımı hediye

Sıradaki hediye fikrimiz hem bir resim tablosu hem de dekoratif küplerden oluşuyor. Bu küplerin üzeri babanızla olan güzel anılarınızı simgeleyen resimler yapıştırarak oluşturuluyor. Bu da hediyenizi daha özel bir hale getirmekte. Bu küpleri hazırlaması ise oldukça basit aşamalardan oluşuyor. Öncelikle kaç tane küp kullanacağınıza karar verin. Daha sonra küplerin sadece dörtkenarına görüleceği için bu kısımlarını resim ve yazı ile süslemek üzere ayarlamalısınız. Resimlerinizi küpün kenarı uygun büyüklükte kesip yapıştırıcı yardımıyla yapıştırın. Yazıları ise harfler üst üste gelecek ve okunacak şekilde yerleştirin. Sonrasında yazacağınız yazı ya da harfleri kalan yüzlere yazabilirsiniz. Böylelikle resimli ve yazılı küpler hediyeniz son halini alacaktır.

Resimli Elişi Kâğıdı

babaya el yapımı hediye

El işi katlama ve boyama aslında tüm çocukların severek yaptığı bir etkinliktir. Ancak resimli el işi kâğıdı hediye fikrimizde farklı olarak babalara hediye bir el işi etkinliği hazırlanması söz konusu. Bu hediyeyi origami ya da yapıştırma şeklinde yapılabilir. Ayrıca şeklin yanı sıra kendi resminizin de yer alacağı bu hediye daha anlamlı bir hediye seçeneği olacaktır. Bunun için öncelikle istediğiniz şekle karar verin ve ona uygun boyutlarda elişi kâğıdı kullanın.

Ayrıca seçeceğiniz şekle uygun renklerde seçmeniz daha uyumlu olacaktır. Sonrasında istediğiniz şekli oluşturun ve süslemelerini yapın. En son aşamada ise resminizi üzerine yapıştırmayı unutmayın. Böylece resimli elişi kâğıdı hediyesi son halini alacaktır.

Kalpli Kart

babaya el yapımı hediye

Babanız için önemli günlerde kart hazırlamak isterseniz sıradaki hediye fikrimiz tam da size göre demektir. Kalpli kart ile babanıza renkli bir hediye sunarken ona karşı olan güzel duygularınızı, kartın arkasına yazacağınız notla ifade edebilirsiniz. Eğer babanız için hediye hazırlamaya pek vaktiniz yoksa yine bu hediye fikrimiz sizin uygun bir seçenek olabilir. Çünkü hediyemiz oldukça pratik ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Hazırlama aşamasına geçmek için sadece beyaz kâğıt, iğne ve renkli iplik edinmeniz yeterli olacaktır. Öncelikle kâğıdın üzerine bir kalp şekli çizin. Ancak bu şekli daha sonra sileceğiniz için kurşun kalemle çizmek akıllıca olacaktır. Sonrasında iğneye taktığınız iplikle kalbin bir kenarındaki noktadan alttan yukarı doğru çıkın ve karşıdaki başka bir noktaya batın. Bu şekilde devam ederek tüm kalp şeklini oluşturabilirsiniz. Böylece kartınızın kalpli şekli oluşmuş olacaktır. Sonrasında istediğiniz yazıyı kartın arkasına yazarak babanıza verebilirsiniz. İsterseniz kartı iki kat hazırlayarak yazıyı araya yazmak mümkün olabilir.

Çok Amaçlı Kırlent

babaya el yapımı hediye

Babanız için hazırlayabileceğiniz diğer bir hediye fikri çok amaçlı kırlent. Bu hediye hem kırlent işlevi görüyor hem de babanızın çok işine yarayan kumanda ve telefonunu muhafaza edecek bir hediye. Babanızı oldukça sevindirecek bu hediye için sadece temel dikiş bilgisine sahip olmanız yetecektir. Zira yapımı oldukça kolay dikim aşamalarına sahip. Bunun için öncelikle istediğiniz renklerde bir kırlent kumaşı temin etmelisiniz. Daha sonra kare bir şekilde iki kat kumaş kesin.

Bunun yanı sıra birde öndeki gözler için karenin yarısı kadar bir kumaş parçası kesmelisiniz. Kumaş parçalarının hazırlarsıyla kare kırlent kumaşını kenarlarından dikin. Daha sonra küçük parçayı da dikmelisiniz. Ancak küçük bir kısım kenarından bırakın ve o kısımdan elyaf doldurun. Elyafı doldurduktan sonra burayı da dikmeyi unutmayın. Böylelikle kirletiniz son halini alarak hazır olacaktır.

Yazılı Porselen Kupa

babaya el yapımı hediye

Yazılı kupa babanıza verebileceğiniz özel bir hediye olabilir. Zira üzerinde babanıza olan duygularınızı yazabileceğiniz bir hediye olarak hali hazırda seçenekler arasında yer alıyor. Bu hediye hazırlık aşamaları bakımından da kısa süren bir yapılışa sahip. Bunun için öncelikle tek renk olan bir kupa edinin. Ancak kupanın üzerine yazmak isteyeceğiniz yazılar doğrultusunda kupanın boyutunu daha büyük seçebilirsiniz. Sonrasında asetat kalemi kullanarak yazınızı yazın. Ancak bu aşamada dikkatli yazın aksi takdirde yazının tekrar silinip yazılması zor olabilir. Yazınızın tamamıyla bitmesiyle kısa süren bir fırınlama işlemi yaparak yazıyı sabitleyin. Bu son işlemle birlikte yazılı porselen kupa hediyeniz hazır olacaktır.

Akıllı Telefon Tutacağı

babaya el yapımı hediye

Akıllı telefon tutacağı hediyemiz tamamen bir geri dönüşüm hediye fikri. Bunun nedeni hediyenin tuvalet kâğıtları ruloları kullanarak yapılması. Evet, yanlış duymadınız. Tuvalet kâğıtlarını kullandıktan sonra attığımız rulolar aslında oldukça işe yarıyor. Onlar basit birkaç işlemden geçirdikten sonra kullanışlı telefon tutacakları haline geliyorlar. Babamızın akıllı telefonundan video izlerken kullanabileceği bu tutacak ona kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Akıllı telefon tutacağı için öncelikle tuvalet kağıdı rulosu ve siyah bir kaleme ihtiyacınız olacak.

yeni babaya ne hediye alınır

Bu kalem rulonun yüzeyine uyumlu bir kalem olmalı. Böylelikle yaptığınız süslemeler belirgin olabilir. İlk önce ruloyu şekilde gösterdiği gibi kesmelisiniz. Daha sonra yüzeylerini kalemle süslemeye başlayın. Bu süslemeleri istediğiniz değişik şekillerde yapmanız mümkün. Sonrasında hediyeniz babanıza verilmek üzere hazır hale gelecektir.

CEVAP VER